Dvorište i Bašta

Dvorište i Bašta

Informacija o sadnji i gajenju voća, začina i biljaka. Lepe ideje za dvorište i baštu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovima
25. mart
Kres salata je biljka koja se lako može odgajati i u kućnim uslovima. Možete je čuvati na terasi ili na prozoru. Sve što joj je neophodno za uspešan rast jeste toplota i svetlost.
Kako da gajimo mirođiju u saksijiKako da gajimo mirođiju u saksiji
23. mart
Veoma je praktično i više nego udobno kada imate sveže začine. Jela koja se spreme sa njima budu dosta aromatičnija i ukusnija.
Sađenje i gajenje rukoleSađenje i gajenje rukole
13. mart
Rukola je biljka koja se veoma lako gaji i koja nimalo nije zahtevna. Da biste mogli da konzumirate ovu biljku, potrebno je da prođu oko 4 sedmice od samog zasađivanja.
Osnovne sorte krompiraOsnovne sorte krompira
12. mart
U svetu postoji preko 4000 sorti krompira, koje se razlikuju prema načinu odgajanja, ukusu, vreme sakupljanja, kao i prema hranljivim vrednostima, itd.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
Kraljevski vrganj se može naći od maja do oktobra. Nazivaju ga još i Kraljevka, Kraljevska pečurka. Kraljevski vrganj je jestiva pečurka sa odličnim kvalitetom ukusa.
Gajenje ljutih paprikaGajenje ljutih paprika
19. april
Ljute, kao i slatke papričice se gaje od semena. Zasade se u saksiju ili sanduk da bi se primile. Da bi brže nikle, pre sađenja, semenje se stavi u toplu vodu, 40-45 stepeni, na nekoliko sati.
Sadnja i gajenje čeri paradajza u saksijamaSadnja i gajenje čeri paradajza u saksijama
08. mart
Prva stvar koju treba da nabavite je seme čeri paradajza. Postoje mnoge sorte i egzotične vrste, ali ako gajite čeri paradajz prvi put, najbolje počnite od običnih vrsta.
Gajenje bosiljka u saksijiGajenje bosiljka u saksiji
07. mart
Bosiljak je mirisna biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke.
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Gajenje belog luka u kućnim uslovima.
03. mart
Beli luk nije slučajno nazvan prirodnim antibiotikom. Lagano ljuto i aromatično povrće ima brojne kvalitete, bitne za zdravlje. Osim toga njegov specifični ukus daje značajnu prednost brojnim tradicionalnim jelima.