Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinada sa vinom za crveno mesoMeso, oko 1 kg, se iseče i istuca prema prvobitnoj zamisli,
Stavlja se u duboku posudu i preliva se marinadom, napravljenom od crvenog vina i drugih nabrojanih sastojaka....
01. okt.
Crveno sočivoZagrejte maslinovo ulje i u njemu dinstajte sitno iseckan luk.
Kada luk postane staklast, dodajte sitno iseckan beli luk, kim i alevu papriku. Dodajte usitnjen ili pasiran paradajz, bujon od povrća i lovorov list....
17. feb.
Crveno SočivoKuvanje crvenog sočiva
Crveno sočivo je način da obogatite i diversifikujete jelovnik, a pogodno je i za osetljiv stomak.
Dovoljno je 12-15 minuta da se crveno sočivo skuva....
09. nov.
Gusto crveno sočivoLuk i šargrepa se iseku na kocke veličine sočiva.
Stavljaju se u posudu na ringlu i dinstaju se dok ne omekšaju. Dodajemo i sočivo na minut-dva i dodajemo vodu.
Nakon što voda provir, dodajemo začine. Kuvamo na umerenoj...
06. okt.
Koja vrsta alkohola ide uz crveno meso?Tradicionalno se veruje da uz crveno meso treba servirati i čašu grubog, teškog crnog vina koje će još više istaći ukus i teksturu mesa.
Ali tradicija odavno nije ono što je nekad bila....
11. avgust
Posno crveno sočivo BolonjezeZagrejte maslinovo ulje u velikom i dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.
Luk i šargarepu sitno sieckajte. Dodajte ih zagrejanom maslinovom ulju. Promešajte i pržite dok ne omekšaju, 5 - 10 minuta.
Dodajte sitno...
26. sep.
Škampi uz crveno vinoIsključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
28. avgust
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
11. nov.
Crveno sočivo bez brašnaBeleška: Crveno sočivo, za razliku od običnog, se skuva za desetak minuta....
30. sep.
Indijsko crveno sočivo - Masur DalIndijsko crveno sočivo - Masur Dal je janija od crvenog sočiva inspirisana Indijom i jedno je od mojih omiljenih jela zbog brzine kojom se sprema....
10. januar
Brzo crveno sočivo sa pečurkamaNadam se da će vam se svideti recept za brzo crveno sočivo sa pečurkama.
Nek vam je slatko!...
01. jun
Crveno sočivo u orijentalnom stiluKada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta.
Skidamo sa vatre crveno sočivo u orijentalnom stilu i ostavljamo poklopljeno na 10 - 15 minuta da upije ukuse....
23. feb.
Guščije mesoGuščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
02. sep.
Goveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
04. avgust
Meso BivolaMeso koje je dobro za konzumaciju ima crvenu boju. Ono treba da bude elastično i da nema neki poseban ili neprijatan miris....
16. okt.
Meso AjkuleMeso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba.
Sastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
22. sep.
Meso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
05. jun
Crvena detelinaKoristi od crvene deteline
Crvena detelina ima antispazmično, antiupalno, umirujuće dejstvo i potpomaže iskašljavanje....
04. jul
Crveni KantarionKoristi od crvenog kantariona
Crveni kantarion se veoma ceni zbog toga što uspešno deluje kod različitih oboljenja....
08. feb.
Torta crveno srce za Dan zaljubljenihVratite tortu crveno srce za Dan zaljubljenih na još sat vremena u frižider i nakon toga dekorišite cvećem....
20. sep.
Ukusno crveno sočivo sa belim lukomOperite sočivo u dve vode i stavite u šerpu, sipajte vodu, ali ne mnogo, zato što se sočivo brzo kuva.
Isecite luk, šargarepu i papriku i sipajte u sočivo. Dodajte oljušten beli luk. Sipajte 3-4 kapi ulja i ostavite da...
09. april
Crveno sočivo sa kinoom i tikvicomPosipa se alevom paprikom, sipa se topla voda i kada provri sipa se crveno sočivo i kinoa.
Kuva se dok zrnca ne budeu gotova, 15-20 minua da upije vodu i gotovo je....
20. okt.
Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišemCrveno sočivo sa tikvicom i zelenišem servirajte sa toplim seoskim hlebom....
24. sep.
Ljuto crveno sočivo na indijski načinSočivo i voda se kuvaju zajedno sa malo soli i ulja dok se ne raskuva sočivo.
U ulju se zaprže na sitno isečeni luk, beli luk, ljute paprike, ljuta aleva paprike i kumin.
Kada su luk i beli luk omekšali dodaje se i...
19. januar