Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Marinada sa vinom za crveno mesoMarinada sa vinom za crveno meso
01. okt.
Meso, oko 1 kg, se iseče i istuca prema prvobitnoj zamisli, Stavlja se u duboku posudu i preliva se marinadom, napravljenom od crvenog vina i drugih nabrojanih sastojaka....
Crveno sočivoCrveno sočivo
17. feb.
Zagrejte maslinovo ulje i u njemu dinstajte sitno iseckan luk. Kada luk postane staklast, dodajte sitno iseckan beli luk, kim i alevu papriku. Dodajte usitnjen ili pasiran paradajz, bujon od povrća i lovorov list....
Crveno SočivoCrveno Sočivo
09. nov.
Kuvanje crvenog sočiva Crveno sočivo je način da obogatite i diversifikujete jelovnik, a pogodno je i za osetljiv stomak. Dovoljno je 12-15 minuta da se crveno sočivo skuva....
Gusto crveno sočivoGusto crveno sočivo
06. okt.
Luk i šargrepa se iseku na kocke veličine sočiva. Stavljaju se u posudu na ringlu i dinstaju se dok ne omekšaju. Dodajemo i sočivo na minut-dva i dodajemo vodu. Nakon što voda provir, dodajemo začine. Kuvamo na umerenoj...
Koja vrsta alkohola ide uz crveno meso?Koja vrsta alkohola ide uz crveno meso?
11. avgust
Tradicionalno se veruje da uz crveno meso treba servirati i čašu grubog, teškog crnog vina koje će još više istaći ukus i teksturu mesa. Ali tradicija odavno nije ono što je nekad bila....
Posno crveno sočivo BolonjezePosno crveno sočivo Bolonjeze
26. sep.
Zagrejte maslinovo ulje u velikom i dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Luk i šargarepu sitno sieckajte. Dodajte ih zagrejanom maslinovom ulju. Promešajte i pržite dok ne omekšaju, 5 - 10 minuta. Dodajte sitno...
Škampi uz crveno vinoŠkampi uz crveno vino
28. avgust
Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
Crveno sočivo sa ćorizomCrveno sočivo sa ćorizom
15. dec.
Crveno sočivo sa ćorizom je gotovo....
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
Crveno sočivo bez brašnaCrveno sočivo bez brašna
30. sep.
Beleška: Crveno sočivo, za razliku od običnog, se skuva za desetak minuta....
Indijsko crveno sočivo - Masur DalIndijsko crveno sočivo - Masur Dal
10. januar
Indijsko crveno sočivo - Masur Dal je janija od crvenog sočiva inspirisana Indijom i jedno je od mojih omiljenih jela zbog brzine kojom se sprema....
Brzo crveno sočivo sa pečurkamaBrzo crveno sočivo sa pečurkama
01. jun
Nadam se da će vam se svideti recept za brzo crveno sočivo sa pečurkama. Nek vam je slatko!...
Crveno sočivo u orijentalnom stiluCrveno sočivo u orijentalnom stilu
23. feb.
Kada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta. Skidamo sa vatre crveno sočivo u orijentalnom stilu i ostavljamo poklopljeno na 10 - 15 minuta da upije ukuse....
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso koje je dobro za konzumaciju ima crvenu boju. Ono treba da bude elastično i da nema neki poseban ili neprijatan miris....
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Crvena detelinaCrvena detelina
04. jul
Koristi od crvene deteline Crvena detelina ima antispazmično, antiupalno, umirujuće dejstvo i potpomaže iskašljavanje....
Crveni KantarionCrveni Kantarion
08. feb.
Koristi od crvenog kantariona Crveni kantarion se veoma ceni zbog toga što uspešno deluje kod različitih oboljenja....
Torta crveno srce za Dan zaljubljenihTorta crveno srce za Dan zaljubljenih
20. sep.
Vratite tortu crveno srce za Dan zaljubljenih na još sat vremena u frižider i nakon toga dekorišite cvećem....
Ukusno crveno sočivo sa belim lukomUkusno crveno sočivo sa belim lukom
09. april
Operite sočivo u dve vode i stavite u šerpu, sipajte vodu, ali ne mnogo, zato što se sočivo brzo kuva. Isecite luk, šargarepu i papriku i sipajte u sočivo. Dodajte oljušten beli luk. Sipajte 3-4 kapi ulja i ostavite da...
Crveno sočivo sa kinoom i tikvicomCrveno sočivo sa kinoom i tikvicom
20. okt.
Posipa se alevom paprikom, sipa se topla voda i kada provri sipa se crveno sočivo i kinoa. Kuva se dok zrnca ne budeu gotova, 15-20 minua da upije vodu i gotovo je....
Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišemCrveno sočivo sa tikvicom i zelenišem
24. sep.
Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišem servirajte sa toplim seoskim hlebom....
Ljuto crveno sočivo na indijski načinLjuto crveno sočivo na indijski način
19. januar
Sočivo i voda se kuvaju zajedno sa malo soli i ulja dok se ne raskuva sočivo. U ulju se zaprže na sitno isečeni luk, beli luk, ljute paprike, ljuta aleva paprike i kumin. Kada su luk i beli luk omekšali dodaje se i...