Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Gazirano vinoGazirano vino
06. mart
Proizvodnja gaziranog vina Grožđe, koje je namenjeno za gazirano vino, treba da se bere dosta ranije od onog koje će se koristiti za proizvodnju običnog vina....
Liker od vinaLiker od vina
01. nov.
Sastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja. Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio. Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta. Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji...
Najpopularnija likerska vinaNajpopularnija likerska vina
11. april
Najvažnije crvene sorte za njegovu proizvodnju su Tinta Rorish - španska sorta Tempranillo i Turiga Nacional - najkvalitetnija sorta iz doline Douro....
Najpopularnija portugalska vinaNajpopularnija portugalska vina
29. mart
Poslednjih decenija proizvodnja vina u Portugalu doživela je pravu revoluciju. To se odnosi na tehnologije, stilove i stavove prema proizvodnji vina, ali i na korišćenje endemskih sorti grožđa....
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus. Temperatura serviranja...
Nemački umak od vinaNemački umak od vina
17. okt.
Maslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon. Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi. Dodaje se vino...
Italijanski sos od vinaItalijanski sos od vina
14. okt.
Zagrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i crni luk i izdinstajte ih. Dodajte paradajz i kuvajte dok se sos ne zgusne. Dodajte origano i pavlaku i promešajte. Dodajte paradajz pire, šećer, so i 1/2 šolje vode....
Proizvodnja i čuvanje aleve paprikeProizvodnja i čuvanje aleve paprike
09. maj
Sirovina za proizvodnju začina je suva paprika. Suva paprika izmrvljena na male ivice može da se kupi ili samostalno, ručno da se napravi u domaćem avanu....
Koja su desertna vina?Koja su desertna vina?
27. okt.
Najvažnije crvene sorte za njegovu proizvodnju su Tinta Rorish - španska sorta Tempranillo i Turiga Nacional - najkvalitetnija sorta iz doline Douro....
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
Kada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura. Tako na primer...
Najpopularnije sorte belog vinaNajpopularnije sorte belog vina
04. jul
Najčešće ste čuli reči suvo, slatko, blago, voćno ili osvežavajuće kao opis belog vina. Možda želite da popunite svoju kolekciju belog vina ili ste početniku svetu vina. Upoznajte se sa spiskom, koji smo vam pripremili...
Štetanost gaziranih pićaŠtetanost gaziranih pića
29. januar
Bolesti bubrega Istraživači su pokazali da kada konzumiramo veliku količinu gaziranih pića, rizik od razvoja kamenja u bubrezima je mnogo visok zbog kiseline ovih proizvoda i radikalnih mineralnih disbalansa....
Kolač od griza i vinaKolač od griza i vina
11. sep.
Pomešajte i lepo promešajte orahe sa grizom, šećerom, vnom, brašnom, dodajte ulje i sodu. Kad smesa odstoji 30 minuta, prebacite je u namazan pleh. Pecite kolač oko 45 minuta. Hladan kolač sa grizom prelijte glazurom...
Sorbe od trešanja i vinaSorbe od trešanja i vina
01. avgust
Vino se sipa u šerpu da provri. Trešnje se očiste od koštica, sok se sačuva. Trešnje se stavljaju u vrelo vino i kuvaju dok ne ispari miris alkohola. Pasiraju se. Želatin se potopi u 6 kašičica vode i kad nabubri, rastvara...
Sorbe od jagoda i vinaSorbe od jagoda i vina
28. okt.
Vino se sipa u šerpu, dodaju se šećer, karanfilić i beli biber. Kora pomorandže se narenda na sitno i dodaje se u vino. Smesa se kuva 20 minuta na laganoj vatri, dok ne ispari polovina tečnosti. Procedi se, ohladi se...
Kolačići od vina sa marmeladomKolačići od vina sa marmeladom
19. jul
Sve sastojke /bez slatka/ pomešajte i zamesite meko testo. Podelite na dva dela. Svaki deo razvijte u pravougaonu koru i isecite na kvadrate, lija je stranica 7 cm. Stavite malo slatka, pritisnite oba kraja i uvijte...
Magični kokteli za proizvodnju krviMagični kokteli za proizvodnju krvi
10. maj
Dobro je znati da postoje i prirodni proizvodi kojima možete pomoći organizmu u proizvodnji krvi....
Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaHrana koja stimuliše proizvodnju kolagena
12. dec.
Nakon 25. godine koža postepeno počinje da gubi svoju elastičnost i da se opušta, a posle 30-35 /ili ranije/ se primećuju i prve bore. Razlog za to naziva se kolagen. Kolagen je protein pomoću kog se od odvojenih delova...
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaNamirnice koje potpomažu proizvodnju kolagena
29. april
Takvog sa različitim hranljivim proizvodima koji stimulišu proizvodnju kolagena i snabdevaju telo njime....
Koja su to penušava vina?Koja su to penušava vina?
01. jun
Na taj način je proizvodnja jeftinija i štedi se vreme; - Penušava gazirana vina - dobijaju se samo do već gotovih vina kroz dodavanje ugljen-dioksida direktno u bocu....
Komadići svinjetine u sosu od vinaKomadići svinjetine u sosu od vina
20. januar
Isecite meso na male komade. Pospite ih brašnom, solju i biberom, istresite višak. Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri i stavite meso. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, periodično mešajte. Izvadite meso na ubrus....
Svinjski obrazi u sosu od vinaSvinjski obrazi u sosu od vina
05. mart
1. Začinite meso biberom i pecite ga na jakoj vatri, u maslinovom ulju, 1-2 minuta sa svih strana. Izvadite na tanjir i uvijte u aluminijumsku foliju. 2. U istoj posudi sa masti propržite iseckani luk, šargarepu i celer...
Teleći jezik u sosu od vinaTeleći jezik u sosu od vina
19. jul
Jezik stavite u posudu sa poklopcem, pa dodajte krupno iseckan luk, karanfilić i lovorov list. Prelijte belim vinom, u koje ste dodali malo soli i bibera. Dodajte vodu, tako da voda pokrije jezik, poklopite i kuvajte...
Pileći bataci u sosu od vinaPileći bataci u sosu od vina
28. jul
U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje, oljuštite i izgnječite čen belog luka i dodajte u maslinovo ulje, pa na visokoj temperaturi propržite pileće batake. Kada meso porumeni, izvadite ga iz posude i držite na toplom...