Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Gazirano vinoProizvodnja gaziranog vina
Grožđe, koje je namenjeno za gazirano vino, treba da se bere dosta ranije od onog koje će se koristiti za proizvodnju običnog vina....
06. mart
Liker od vinaSastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja.
Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio.
Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
01. nov.
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta.
Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji...
09. jun
Najpopularnija likerska vinaNajvažnije crvene sorte za njegovu proizvodnju su Tinta Rorish - španska sorta Tempranillo i Turiga Nacional - najkvalitetnija sorta iz doline Douro....
11. april
Najpopularnija portugalska vinaPoslednjih decenija proizvodnja vina u Portugalu doživela je pravu revoluciju. To se odnosi na tehnologije, stilove i stavove prema proizvodnji vina, ali i na korišćenje endemskih sorti grožđa....
29. mart
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus.
Temperatura serviranja...
16. jun
Nemački umak od vinaMaslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon.
Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi.
Dodaje se vino...
17. okt.
Italijanski sos od vinaZagrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i crni luk i izdinstajte ih.
Dodajte paradajz i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Dodajte origano i pavlaku i promešajte.
Dodajte paradajz pire, šećer, so i 1/2 šolje vode....
14. okt.
Proizvodnja i čuvanje aleve paprikeSirovina za proizvodnju začina je suva paprika. Suva paprika izmrvljena na male ivice može da se kupi ili samostalno, ručno da se napravi u domaćem avanu....
09. maj
Koja su desertna vina?Najvažnije crvene sorte za njegovu proizvodnju su Tinta Rorish - španska sorta Tempranillo i Turiga Nacional - najkvalitetnija sorta iz doline Douro....
27. okt.
Finese prilikom posluživanja vinaKada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura.
Tako na primer...
09. jul
Najpopularnije sorte belog vinaNajčešće ste čuli reči suvo, slatko, blago, voćno ili osvežavajuće kao opis belog vina.
Možda želite da popunite svoju kolekciju belog vina ili ste početniku svetu vina.
Upoznajte se sa spiskom, koji smo vam pripremili...
04. jul
Štetanost gaziranih pićaBolesti bubrega
Istraživači su pokazali da kada konzumiramo veliku količinu gaziranih pića, rizik od razvoja kamenja u bubrezima je mnogo visok zbog kiseline ovih proizvoda i radikalnih mineralnih disbalansa....
29. januar
Kolač od griza i vinaPomešajte i lepo promešajte orahe sa grizom, šećerom, vnom, brašnom, dodajte ulje i sodu.
Kad smesa odstoji 30 minuta, prebacite je u namazan pleh. Pecite kolač oko 45 minuta.
Hladan kolač sa grizom prelijte glazurom...
11. sep.
Sorbe od trešanja i vinaVino se sipa u šerpu da provri. Trešnje se očiste od koštica, sok se sačuva. Trešnje se stavljaju u vrelo vino i kuvaju dok ne ispari miris alkohola.
Pasiraju se. Želatin se potopi u 6 kašičica vode i kad nabubri, rastvara...
01. avgust
Sorbe od jagoda i vinaVino se sipa u šerpu, dodaju se šećer, karanfilić i beli biber. Kora pomorandže se narenda na sitno i dodaje se u vino.
Smesa se kuva 20 minuta na laganoj vatri, dok ne ispari polovina tečnosti.
Procedi se, ohladi se...
28. okt.
Kolačići od vina sa marmeladomSve sastojke /bez slatka/ pomešajte i zamesite meko testo. Podelite na dva dela.
Svaki deo razvijte u pravougaonu koru i isecite na kvadrate, lija je stranica 7 cm.
Stavite malo slatka, pritisnite oba kraja i uvijte...
19. jul
Magični kokteli za proizvodnju krviDobro je znati da postoje i prirodni proizvodi kojima možete pomoći organizmu u proizvodnji krvi....
10. maj
Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaNakon 25. godine koža postepeno počinje da gubi svoju elastičnost i da se opušta, a posle 30-35 /ili ranije/ se primećuju i prve bore. Razlog za to naziva se kolagen.
Kolagen je protein pomoću kog se od odvojenih delova...
12. dec.
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaTakvog sa različitim hranljivim proizvodima koji stimulišu proizvodnju kolagena i snabdevaju telo njime....
29. april
Koja su to penušava vina?Na taj način je proizvodnja jeftinija i štedi se vreme;
- Penušava gazirana vina - dobijaju se samo do već gotovih vina kroz dodavanje ugljen-dioksida direktno u bocu....
01. jun
Komadići svinjetine u sosu od vinaIsecite meso na male komade. Pospite ih brašnom, solju i biberom, istresite višak.
Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri i stavite meso. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, periodično mešajte. Izvadite meso na ubrus....
20. januar
Svinjski obrazi u sosu od vina1. Začinite meso biberom i pecite ga na jakoj vatri, u maslinovom ulju, 1-2 minuta sa svih strana. Izvadite na tanjir i uvijte u aluminijumsku foliju.
2. U istoj posudi sa masti propržite iseckani luk, šargarepu i celer...
05. mart
Teleći jezik u sosu od vinaJezik stavite u posudu sa poklopcem, pa dodajte krupno iseckan luk, karanfilić i lovorov list.
Prelijte belim vinom, u koje ste dodali malo soli i bibera. Dodajte vodu, tako da voda pokrije jezik, poklopite i kuvajte...
19. jul
Pileći bataci u sosu od vinaU dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje, oljuštite i izgnječite čen belog luka i dodajte u maslinovo ulje, pa na visokoj temperaturi propržite pileće batake.
Kada meso porumeni, izvadite ga iz posude i držite na toplom...
28. jul