Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Tonka pasuljTonka pasulj
16. avgust
Sastav tonka pasulja Kao što smo rekli, tonka pasulj u velikim količinama može biti otrovan, pa je do danas u nekim zemljama zabranjen i pre izvesnog vremena je zabranjen i u duvanskoj industriji....
Keksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljemKeksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljem
13. sep.
Na fotografijama sam snimila kako izgledaju tonka zrna....
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Ocedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Paprikaš od pasulja s celeromPaprikaš od pasulja s celerom
26. maj
Pasulj se opere i natopi u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom rastvorenom u njoj. Poželjno je da odstoji jednu celu noć. Sledećeg dana pasulj se ocedi, opere i sipa u šerpu i prekrije vodom....
Salata od pasulja i sočivaSalata od pasulja i sočiva
18. feb.
U posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka. Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Čorba od pasulja s paprikamaČorba od pasulja s paprikama
27. jun
Čorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
Janija od pasulja u đuvečariJanija od pasulja u đuvečari
23. maj
Sve dobro promešamo i dolivamo vodu, da prekrije pasulj. Pečemo na 120 stepeni 4 sata....
Ćufte od pasulja u rerniĆufte od pasulja u rerni
21. maj
Jednostavne i brze za pripremu - ćuftice od pasulja u rerni!...
Potaž od pasulja i krompiraPotaž od pasulja i krompira
17. feb.
Umešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj. Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
Kobasice preko pasulja u rerniKobasice preko pasulja u rerni
29. avgust
Pustite da pasulj potpuno provri. U drugu posudu sipajte ulje i prodinstajte luk i šargarepu isečene na sitno. Kada povrće omekša, dodajte kuvani i oceđeni pasulj i začine. Pasulj sipajte u nauljenu tepsiju....
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaFantazija od pasulja u đuvečaricama
24. jun
Dodaju se u pasulj, začinjava se divljom nanom, peršunom i sa malo ulja. U đuvečarice se stavlja sloj pasulja, odozgo pečurke, ponovo pasulj itd. tako što se završava pasuljem....
Čorba od pasulja u multikukeruČorba od pasulja u multikukeru
01. april
Uključujem program za pasulj i sačekam kraj kuvanja čorbe od pasulja. Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa....
Čorba od pasulja s paradajzomČorba od pasulja s paradajzom
19. avgust
Kuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva. Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe. Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom....
Ukusan pasulj sa kobasicomUkusan pasulj sa kobasicom
25. maj
U gotov pasulj se dodaje iseckana i propržena kobasica....
Čorbast pasulj sa zaprškomČorbast pasulj sa zaprškom
20. mart
Očišćen pasulj staviti u 2 l vode da provri i nakon toga kuvati još 15 minuta. Iscediti i u istoj posudi dodati 3l vruće vode i pasulj, i kuvati još 90 minuta, bez pokrivanja posude....
Pasulj na makedonski načinPasulj na makedonski način
12. dec.
Zapecite pasulj u rerni otprilike 40 minuta....
Pasulj sa dimljenom slaninomPasulj sa dimljenom slaninom
13. april
Pasulj prekrivam vodom i ostavljam da vri 3 minuta. Prosipam vodu, properem i sipam novu vodu. Isečem šargarepu i luk na sitno i dodajem u pasulj. Kuvam na tihoj vatri dok ne bude gotovo....
Pasulj sa svinjskim mesomPasulj sa svinjskim mesom
12. okt.
Skuvajte pasulj i po želji spustite u njega jednu ljutu papriku....