bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Odgovarajući začini za picu

Odgovarajući začini za picu

Jana G.Jana G.
Početnik
1595
Pica sa aromatičnim začinima

Bosiljak je jedan od začina koji se najčešće upotrebljava za picu. Neke vrste bosiljka po mirisu liče na karanfilić ili miris muskatnog oraščića.

Sitno iseckane listiće svežeg bosiljka koristite za pripremu pica, dodajte u sosove za špagete i makarone. Možete koristiti suvi bosiljak, ali pica je najukusnija sa svežim bosiljkom.

Majorana je takođe začin koji se koristi kada se govori o prirpemi pica. Još su drevni rimljani koristili majoranu za pripremu mnogih jela.

Majorana poboljšava varenje i smiruje nerve, ima mnogo zasićen miris. Majorana je jedan od začina koji se najviše koristi u italijanskoj kuhinji.

Majorana se koristi pažljivo, pošto previše nje može pokvariti ukus pice i da učini nametljivim i ne posebno prijatnim. Majonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima.

Pica sa suvim začinima

Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima. Dobro je da origano koristite u svežem stanju, ali može i suv.

Biber među najkorišćenijim začinima prilikom prirpeme pica. Biber poboljšava varenje.

Ovbičan i kovrdžavai peršun se koristi za pripremu pica. Oni se koriste za posipanje gotove pice. Suvi peršun nema zasićen miris svežeg začina.

Ali je potrebno da koristite suv peršun, dodajte ga u sos za picu. On dobro ide uz crveni sos kao osnova paradajza, ali i uz beli sos sa majonezom.

Suvi začini prilikom pripreme pice je najbolje da se dodaju u testo, a sveži začini se sipaju preko gotovo pečenog testa ili nakon toga, preko sveže pečene pice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest