bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Zašto da pijemo sok od ananasa

Zašto da pijemo sok od ananasa

Elitsa HristovaElitsa Hristova
Početnik
431
Sok od ananasa

Iako je otadžbina ukusno ananasa u dalekom južnom Brazilu, danas je on svuda popularan. Njegovih čudesnih svojstava ima bezbroj, ali na prvom mestu je to što ananas ima blagotvoran uticaj u borbi sa viškom kilograma.

Mnogi tvrde da čisto sumnjaju da postoji napitak koji više tonira od soka od ananasa. Ako je pripremljen od sveže isceđenog ananasa, izuzetno je bogat vitaminima i mineralma, posebno odogvarajuć za konzumiranje za vreme zimskih meseci.

Danas ćemo vam predstaviti i druge razloga da uključite aromatični sok u dnevni meni. Naravno, imajte u vidu da prirodni sokovi od ananasa koji se prodaju u marketima sigurno gube dosta korisnih svojstva, nego oni koje možete sveže iscediti.

Sok od ananasa stimuliše imunitet i uništava bakterije u usnoj duplji. Preporučuje se kod problema sa desnima i paradontopatijom. Sastojak bromelain koji se nalazi u ananasu se uspešno bori protiv astme. Takođe pomaže sintetizaciju kolagena koji se nalazi u koži, kostima i hrskavici. Natrljajte lice kriškom ananasa i zaboravite na probleme sa masnom kožom.

Pijenje čaše soka od ananasa dnevno može značajno pomoći da se ublaže znakovi artritisa, zbog svog protiv uplanog efekta. Sok od ananasa takođe ublažava i bolove u mišićima. Konzumiranje ovog voća jača kosti. Prisustvo enzima bromelaina se smatra razlogom za smanjenje upoala i nadutosti.

Ananas

Sok od ananasa smanjuje hipertoniju zbog adekvatnog prisustva kalijuma i manje količine natrijuma. Ova proporcija kalijuma i natrijuma je najbolji način za borbu sa visokim krvnim pritiskom. Čaša soka od ananasa sadrži 1 mg natrijuma i 195 mg kalijuma. Tako da se pretpostavlja da ljudi koji pate od hipetronije mogu da uživaju redovno u soku od ananasa.

Ne treba da se preteruje sa prekomernom upotrebom ananasa, zato što vodi do povećane kiseline u želucu i može izazvati gastritis ili da pojača već postojeći. Trudnicama se uopšte ne preporučuju da jedu ananas ili da piju njegov sok. On se koristi u poslednjim mesecima trudnoće, zato što ubrzava porođaj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest