bonapeti.rs»Članci»Dijete»Kako pčelinji podmor pomaže u mršavljenju?

Kako pčelinji podmor pomaže u mršavljenju?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
6924
Kako pčelinji podmor pomaže u mršavljenju

Pčelinji podmor predstavlja masu tela mrtvih pčela koje su prirodno završile svoj životni ciklus. Za vreme profilaktike košnice tokom proleća, pčelari sakupljaju tela mrtvih pčela. Ona se aktivno koriste u narodnoj medicini zahvaljujući svom izuzetnom sastavu i mnogobrojnim korisnim svojstvima podmora.

Pitanje mršavljenja brine mnoge žene i muškarce koji su spremni da urade sve moguće kako bi skinuli nekoliko viška kilograma. Ekstremne dijete, iscrpljujući treninzi i čak glad ulaze u borbu sa viškom kilograma. Ali čak i da su svi radikalni zahtevi ustanovljeni od strane takozvanih mentora za mršavljenje ispunjeni, željeni rezultat možda neće biti postignut.

Zbog toga je važno da shvatite koji je uzrok pojave prekomerne težinešto pre nego što razradite individualni program za mršavljenje. Možda će vam biti dovoljno da normalizujete svoju dijetu, da dodate aktivnosti u svoju svakodnevicu i da ne jedete visokokaloričnu hranu. Međutim, često se nagomilaju suvišni kilogrami zbog narušavanja funkcionisanja organizma, tačnije metabolizma. U tom slučaju uzimanje pčelinjeg podmora sa ciljem mršavljenja će biti efikasno.

Kako pčelinji podmor pomaže kod mršavljenja?

Sastav pčelinjeg podmora sadrži mnoge biološki aktivne materije koje pročišćavaju krv, normalizuju i ubrzavaju sve metaboličke procese, uklanjaju toksine i naslage iz tela. Sve dragocene materije se nalaza direktno u samom omotaču pčela. Ovaj zadivljujuć sastav određuje korisna svojstva mrtvih pčela. Tako na primer flavonoidi koji su sadržani u njemu imaju antioksidansne funkcije.

Kada se koristi tinktura od pčelinjeg podmora za mršavnjenje u telu se primećuju sledeća poboljšanja:

- mezabolizam se ubrzava i rad imunološkog sistema se normalizuje zahvaćujući pčelinjem otrovu koji se nalazi u telima pčela;

Mršavljenje sa pčelinjim podmorom

- normalizuje metabolizam ugljenih hidrata i lipidni metabolizam zbog melatonina;

- ubrzavaju se procesi sagorevanja masnoća i sprečava se stvaranje masnih ćelija zbog hitozana;

- potrošnja kalorija se povećava, mišići se jaćaju zahvaljujući aminokiselinama.

Pčelinji podmor normalizuje rad svih unutrašnjih sistema u telu, prema tome, ne samo što pomaže u mršavljenju, nego takođe poboljšava i zdravlje. Unos ovog pčelinjeg proizvoda biće najefikasniji kada se kombinuje sa niskokaloričnom dijetom i aktivnim načinom života.

Nakon što dospe u ljudsko telo, pčelinji podmor se prihvata aktivno za razgrađivanje masti, ali treba da se napomene da on obezbeđuje zdrav gubitak težine kroz normalizovanje metabolizma, tj. ne treba da očekujete nagli gubitak težine, podmora deluje po principu nagomilavanja u telu. Rezultat postaje primetan u okviru nekoliko nedelja ili čak na kraju kursa.

Kako da uzimate pčelinji podmor za mršavljenje?

Osušena tela mrtvih pčela najčešće se samelju u prah kako bi se pripremio neophodni proizvod. Na mršavljenje najkorisnija je tinktura od pčelinjeg podmora na bazi alkohola. Može lako da se napravi ko kuće ili da se kupi kao gotov proizvod, da se ne bi čekalo dok se ne izvuku korisne materije u alkohol.

Tinktura od pčelinjeg podmora

Tinktura se pravi tako što se pčelinji podmor stavi u staklenu posudu i zaliva se alkoholom 50% ili votkom ili rakijom 2 cm iznad nivoa pčela. Ostavlja se da se namoči na 2-3 nedelje u tamno ormariću, tako što se svakodnevno promućka i cedi. Uzima se tako što se 15 kapi razredi u maloj količini vode i pije se 3 puta na dan 30 minuta pre obroka. Kurs za mršavljenje sa pčelinjim podmorom traje jedan mesec i slede 2 meseca pauze. Na treba da se uzima dok gladujete.

Ukoliko iz nekog razloga ne možete ili ne želite da koristite proizvod sa alkoholom, možete da napravite napitak od vode umesto alkoholne tinkture, ali možete da ga uzimate 2-3 dana, nakon čega treba da napravite novu. 2 supene kašike podmora prelijte s 500 mo prokuvane vode, ostavite da provri i kuvajte na tihoj vatru tokom 90 minuta. Ohladite, procedite, čuvajte u frižideru ne duže od 2 nedelje. Uzima se po 1 supena kašika, 1-2 dnevno na prazan stomak tokom 1, 5 meseca. Ukupno se vrše 2-3 kursa tokom godine, sa pauzama od 1 meseca.

Pčelinji podmor spada u najkorisnije pčelinje proizvode, zajedno sa pčelinjim saćem, pčelinjim polenom i matičnim mlečom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest