bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Koji čaj je najbolji posle večere?

Koji čaj je najbolji posle večere?

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
315816
Koji čaj je najbolji posle večere?

Efekti čaja na sistem za varenje se još uvek proučavaju. Uprkos tome, na tržištu postoje čajevi koji su poznati kao sredstvo za poboljšanje varenja. Koji su čajevi pogodni za piće nakon večere?

U nekim kulturama čaj se služi uz hranu - na primer, sa keksom, kolačem ili drugim pecivom i slatkišima. Ovo, s jedne strane, može dati jelu dodatni naglasak ili ravnotežu, ali se s druge strane smatra nezdravim izborom. Nutricionisti savetuju da ne pijete tečnost dok jedete, već da sačekate oko sat vremena.

Čaj posle obroka može biti veoma koristan za telo, olakšavajući varenje i poboljšavajući san. Čaj od anđelike i čaj od mirođije mogu se koristiti za stimulisanje procesa varenja. Ako želite da probate egzotičnije ukuse, možete uzeti pu-erh čaj, takođe poznat kao puer.

Prema somelierima za čaj, on je najbolja opcija posle jela. Takođe se za njega tvrdi da je čaj za mršavljenje. Postoje kontradiktorne informacije o ovoj temi, ali je činjenica da kod nekih ljudi ovaj napitak ima laksativno dejstvo, kao što je slučaj sa čajem od sene.

Crni čaj je poznat i kao čaj za dobro varenje. Međutim, sadrži više kofeina. Postoji značajna razlika između dejstva kofeina u kafi ili čajevima. Kofein u kafi će vam dati trenutni podsticaj, pa nećete morati dugo čekati na okrepljujući efekat. U čajevima efekat kofeina može biti blaži, ali će se to primetiti kasnije posle konzumiranja.

Crni čaj

Neki od najpopularnijih čajeva sadrže kofein. U nekima je on u minimalnim količinama, u drugima ga ima više. Ako želite da popijete čaj nakon večere, morate biti potpuno svesni dejstva određenog toplog napitka.

Ako izbegavate pića sa kofeinom, ne birajte crni čaj. Kao čaj za bolje varenje posle večere možete izabrati oolong, koji sadrži manje kofeina. Roibos se može koristiti i kao večernje piće jer ne sadrži kofein.

Ne zaboravite čaj od đumbira, koji je veoma koristan kod prehlade i gripa, kao i kod mučnine. Ima protivupalno dejstvo i dobro deluje na varenje. Čaj od nane je još jedan vredan napitak protiv težine u želucu, nadutosti, mučnine i gasova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest