Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se kuva sa multikukerom?

Kako se kuva sa multikukerom?

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
121965
Multikeuker

Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.

Osim što štedi domaćici trud i vreme, jela pripremljena sa Multikukerom su ukusna, ali i proizvodi u njemu čuvaju veliki deo svojih korisnih kvaliteta. Posedujući takav uređaj definitivno ćete oduševiti svpje bližnje ukusnim jelima. Pomoću njega brzo i lako možete da pripremite meso i povrće, različite supe, deserte, čak i domaće kiselo mleko.

Ali ipak nemojte biti u zabludi da je kuvanje sa Multikukerom sasvim jednostavno. Možda vas u reklamama ubeđuju da se sve dešava pritiskanjem jednog dugmeta, ali kuvanje sa uređanjem ima neke svoje specifičnosti. Čim se upoznate sa njima garant nećete imati promašaje u kuhinji. Niže smo vam pripremili nekoliko praktičnih saveta prilikom kuvanja sa Multikukerom.

- Ukoliko pripremate jelo sa pirinčem, nakon što se kuvanje završi, otvorite poklopac i dobro izmešajte drvenom kašikom. Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast;

- Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja;

- Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite poklopac uređaja zatvoren za vreme pečenja. Obično se kolači najuspešnije peku na 130°C 45 minuta;

- Ukoliko koristite funkciju prženje, nemojte zatvarati gornji poklopac uređaja;

- Uvek stavljajte tačnu količinu vode opisanu u receptu. Ne poštovanje ovog detalja ostaviće jelo sirovim;

- Da bist epostigli najbolje rezultate kod recepata sa masnijim mesom, prvo uklonite masnoće;

- Ukoliko vaš recept uključuje mleko ili pavlaku, dodajte ih tokom poslednjih 15-20 minuta ciklusa kuvanja. Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju;

- Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren.

- Kada vadite unutrašnju posudu iz Multikukera obavezno korisite kuhinjsku rukavicu ili krpu. Ne zaboravite - unutrašnja posuda je jako vruća.

Nakon što ste se upoznali sa specifičnostima kuvanja u multikukeru, predlažemo da pogledate ove recepte za multikuker.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji