Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Super namirnice za zdravu kosu

Super namirnice za zdravu kosu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
219373
Super namirnice za zdravu kosu

Naš izgled je odraz onoga što se nalazi u našem telu. Tajna zdrave kose koja ostaje ista dugo vremena je ishrana bogata svim esencijalnim hranljivim materijama. Iako trošenje mnogo novca na luksuzne šampone i balzame može izgledati kao pravi način, ne zaboravimo da oni ne mogu učiniti mnogo. Prava superhrana za zdravu kosu će delovati iznutra prema spolja kako bi vašim pramenovima dala izgled o kome ste toliko dugo sanjali.

Evo liste superhrane koje će sigurno vratiti vašu kosu u život, tako da ne čekajte više, vreme je da se uputite u svoju kuhinju, frižider ili najbližu prodavnicu!

Brokoli

Bogat sastav brokolija čini ga korisnim za kosu kada se konzumira. Takođe se može koristiti u domaćim maskama za kosu i lice. Ulje brokolija je takođe čuveni lek za lepu kosu i kožu.

Crvene jagode

Jagode su korisne za kosu

Jagode su bogate svim esencijalnim hranljivim materijama koje su vam potrebne za lepšu kosu. One takođe podržavaju proizvodnju kolagena, koji je neophodan za jačanje kose i manje je verovatno da će se ona lomiti. Takođe su bogate antioksidansima i vitaminom C, što znači da ćete za nekoliko dana imati bolju kosu!

Guava

Ovo tropsko voće je bogato vitaminom C, koji omogućava telu da proizvodi kolagen, supstancu koja čini kosu jačom. Guava je takođe bogata antioksidansima, koji su neophodni za zdrav rast kose, dajući vašim pramenovima sjaj!

Avokado

Naša lista zdravih namirnica za kosu bi bila nepotpuna bez dodatka avokada. Sadrži mnoge hranljive materije, uključujući vitamine A, B6, D i E. Veruje se da je zeleno voće puno prirodnih ulja koja čine vašu kosu mekom i gipkom dok zadržavaju vlagu. Avokado je takođe široko korišćen sastojak u brojnim maskama za kosu, probajte ovu!

Paprike

Paprike

Vitamin C se nalazi u zelenoj paprici i dodatno štiti naše telo od oksidativnog stresa koji dovodi do gubitka kose i sedenja kose. Osim toga, poznato je da paprika povećava cirkulaciju krvi u koži glave, što reguliše rast kose.

Badem

Unos biotina postaje neophodan, jer njegov nedostatak može dovesti do proređivanja kose, za šta smo sigurni da nije dobar prizor. Da li žudite za glatkim i zdravim kikama? Imamo rešenje za to. Badem se lako nosi u torbici i može se jesti i u pokretu.

Suncokret

Poznata je činjenica da su semenke suncokreta bogate cinkom. Sadržaj vitamina E i cinka obezbeđuje dovoljnu cirkulaciju krvi u koži glave, što podstiče rast kose. Seme suncokreta se može jesti kao užina ili u pokretu!

Pogledajte i ove savete za negu kose.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest