bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Koliko vremena se peče jagnjetina?

Koliko vremena se peče jagnjetina?

Pečena jagnjetina

Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.

Po običaju, jagnje za Uskrs i jagnje za Đurđevdan može se peći celo – tj. jagnje mora biti veoma dobro očišćeno, začinjeno i pečeno na veoma niskoj temperaturi tokom celog dana.

Ali kao ljubitelji jagnjećeg mesa, znamo da možemo da ga pečemo u prethodno pripremljenim porcijama (ovo preporučuju i majstori kuvari, koji tvrde da se tako jagnjeće meso peče ravnomerno).

Da bi se jagnjetina topila u ustima, umotajte meso u foliju i pecite ga 1 sat, pa pecite još najmanje 30 minuta (ovo je, naravno, za mali deo jagnjetine - jagnjeća plećka ili jagnjeći but).

sirovo jagnjeće meso

Važno! Za jagnjeću plećku težine 1, 2 - 1, 5 kg potrebno je oko 2, 5 sata da se postigne savršena hrskava kožica i boja.

Budite oprezni kada birate jagnjetinu. Mora imati svoju tradicionalnu ružičasto-crvenu boju i specifičan miris. Ako meso ne odgovara ovom opisu, izaberite meso sa drugog mesta.

Kupite jagnjetinu koja ima pečat kontrole veterinara. Prisustvo pečata znači da je domaće proizvodnje, tj. nije meso iz uvoza. Meso iz uvoza je duboko zamrznuto da traje duže i ponekad nije baš dobro.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest