Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Šta kuvati sa graškom?

Šta kuvati sa graškom?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Ideje sa graškom

Od neverovatnih testenina, do kremastih supa, slanih pirea i brzih salata - uključivanje graška u vaša kulinarska remek dela je zdrav dodatak jelima u bilo koje godišnje doba. Bilo da je svež, smrznut ili čak konzerviran, grašak je zdrav zbog visokog sadržaja proteina i super se lako priprema!

Zašto izabrati smrznuti grašak umesto svežeg graška

Grašak ima malo kalorija i bogat je vitaminima, proteinima, vlaknima i antioksidansima. Verovali ili ne, smrznuti grašak ima bolji ukus od svežeg. Zašto? Smrznuti grašak se brzo zamrzava na vrhuncu zrelosti. Možete računati na njegovu slatkoću i meku teksturu. Sveži grašak koji se kupuje u prodavnici obično postaje tvrđi i sa više skroba od trenutka kada je ubran do trenutka kada je kupljen. Osim ako se ne bere svež iz sopstvene bašte, zamrznuti grašak je bolja opcija!

Šta da skuvamo sa graškom

- Krem čorba od graška - ova krem čorba od graška sa smrznutim graškom i krompirom je gusta, zdrava i biće na vašem stolu za manje od 20 minuta. Takođe je puna hranljivih materija i veoma je pogodna za malu decu;

- Velute od graška - neverovatan prilog;

- Krostini sa graškom i rikotom - hrskavi krostini sa rikotom i graškom su ukusni kanape, punog svežeg ukusa i divne teksture. Savršeno vegetarijansko predjelo ili doručak, gotovo za nekoliko minuta;

- Pire od graška - omiljen zbog jarke boje koju dodaje tanjiru, i jedan je od najboljih priloga. Sladak ukus se dobro slaže sa skoro svim proteinima;

- Salata od krompira, graška i jaja - kako napraviti salatu od graška od smrznutog graška? Lako, ovaj recept kombinuje kuvani smrznuti grašak, krompir i meko kuvana jaja sa mirisnim prelivom od senfa;

- Ruska salata - klasika;

- Stampot sa graškom i drugim povrćem - odličan prilog;

- Rižoto od graška i špargle - ovaj ukusni rižoto uključuje grašak, špargle, limun i peršun, pečen u rerni i zahteva minimalno mešanje;

- kineski pirinač sa graškom i drugim povrćem;

- Umak od zelenog graška - ovaj pikantni umak od zelenog graška ima netipičan ukus i vole ga svi, čak i oni koji mrze grašak. Za pripremu je potrebno samo nekoliko minuta: samo pomešajte zeleni grašak (zamrznut i odmrznut) sa korijanderom i salsom. Pretvara se u aromatični umak koji je savršen uz čips;

- Testenina sa graškom i fetom - grašak je savršen u receptima za testeninu! Ovde se meša sa testeninom i može se začiniti ukusima u mediteranskom stilu kao što su sveža mirođija, feta sir i limun. Ovo je fantastičan recept za glavno jelo sa graškom koji dobro funkcioniše za ručak.

Ako želite nešto ukusno za svakoga kod kuće, pogledajte naše recepte za:

- svinjetina sa graškom;

- grašak sa piletinom;

- seoske čorbe sa graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni