Žuta je boja sunca i sreće. Tako da traženje žute hrane u vašoj ishrani ima nekoliko prednosti i treba da probate da konzumirate barem jednu čašu na dan.
Kakve su fizičke koristi žute hrane?
Prvo, ona je puna karotenoida i bioflavonoida koji funkcionišu kao antioksidansi i štite od različitih bolesti, uključujući rak. Žute paprike su posebno dobre za to. Osim toga, voće kao što su banane je bogato kalijumom, jednim od ključnih hranljivih materija u zdravoj ishrani.
Maslačak je poznat po svojim lekovitim koristima za potpomaganje zdravlju želuca, održavanje meteorizma i podsticanje zdravlja jetre. Voće poput limuna i manga je bogato vitaminom C koji je jedini vitamin kog telo ne proizvodi prirodno i zato je potreban spoljnji izvor. Zdravlje kostiju i zglobova takođe se poboljšava redovnom konzumacijom ove hrane. Ona takođe balansira krvni pritisak i nivoe holesterola.
Koje su druge prednosti žute hrane?
Žuta hrana može brzo da poboljša vaše nivoe mentalnog blagostanja i momentalno da popravi raspoloženje! Ona takođe može da poboljša zdravlje kože, kose, zdravlje kostiju i zuba. Ona podstiče proizvodnju kolagena u telu, važne komponente protiv starenja, a takođe balansira nivoe ph vrednosti u organizmu. Žuta hrana može da se koristi lokalno za kožu i kosu, za optimalne koristi za lepotu.
Koja žuta hrana treba da bude uključena u vašu dijetu?
Probajte da uključite po jednu porciju žute hrane svakog dana.
- Ne propuštajte da uživate u ukusu svima omiljenih banana. One su dostupne i mogu da se pohvale gomilom zdravstvenih koristi;
- Ananas je odličan za varenje i za potiskivanje upala u organizmu;
- Žute paprike sadrže vlakna, folnu kiselinu i gvožđe, pored toga što su bogate antioksidansima;
- Limun ima alkalizirajuća i hidratantna svojstva, štiti od kamenja u bubrezima i jača metabolizam;
- Mango pomaže zdravlju očiju, sprečava stvaranje katarakte i degeneracije makule. Ovo je zbog visokih nivoa zeaksantina.
- Biljke poput maslačka detoksikuju telo i sve organe za varenje, posebno jetru.
Komentari