bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Hajde da napravimo šećer u prahu

Hajde da napravimo šećer u prahu

Jana G.Jana G.
Početnik
1542
Mekike sa šećerom u prahu

Ponekad treba da koristite šećer u prahu, ali se ispostavlja da ga trenutno nemate kod kuće i iz ovog ili onog razloga vam se ne ide u prodavnicu.

Najlakše što možete da uradite je da napravite šećer u prahu sami. Samo treba da imate običan granulirani šećer pri ruci.

Biće dobro ako je granulirani šećer visokog kvaliteta. Tada ćete sigurno dobiti zaista kvalitetan šećer u prahu. Dobro je da su kristali šećera mali.

Tako nećete oštetiti kuhinjske aparate sa kojima ćete praviti šećer u prahu, a dobićete i šećer u prahu koji će biti veoma fin.

Buhtle sa šećerom u prahu

Uz pomoć blendera vrlo lako ćete dobiti šećer u prahu. U blender sipajte potrebnu količinu šećera, koja će vam biti dovoljna da pripremite željeni desert.

Šećer morate mleti najmanje jedan minut dok ne dobijete fini šećer u prahu. Dodajte malo vanile šećeru u prahu da dobijete zanimljiviji i prijatniji miris i ukus.

Možete dodati i cimet. Ovaj metod je veoma praktičan za deserte koji zahtevaju i šećer u prahu i cimet. Kada koristite pomešane proizvode, dobićete jaču aromu.

Takođe možete dobiti šećer u prahu pomoću avana i tučka. U avan je dovoljno sipati malu količinu šećera i udarati tučkom dok ne dobijete fini prah.

Pripremanje šećera u prahu

Oprobana starinska metoda je pravljenje šećera u prahu pomoću staklene boce. Potrebne su jedne novine i jedna čvrsta staklena flaša.

Šećer se stavlja između dve stranice novina i koristeći flašu kao oklagiju, šećer se redukuje u fini prah.

Koristeći mlin za kafu, možete dobiti i šećer u prahu. Stavite šećer u mlin, puneći ga ne više od polovine. Ako šećer u prahu nije dovoljno fin, mora se još malo samleti.

Kada dobijete šećer u prahu, prosejte ga kroz fino sito. Ako vam je ostalo šećera u prahu, sipajte ga u staklenu posudu sa poklopcem da šećer u prahu ne upije vlagu. Šećer u prahu je potrebno prosejati kroz sito da se ne bi lepio.

Sada kada znate kako da napravite domaći šećer u prahu, preostaje vam samo da ispečete vazdušasti kolač i da ga pospete. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest