Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»U koja jela se dodaje mirođija?

U koja jela se dodaje mirođija?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
341266
U koja jela se dodaje mirođija?
Fotografija: Kulinarna mreja

Mirođija je jedna od najpoznatijih i najkorisnijih biljaka. Pored izuzetnih zdravstvenih koristi, biljka ima široku kulinarsku primenu svojim svežim i delikatnim ukusom.

Svojstva ukusa mirođije su aroma i osvežavajući ukus. Zbog svojstava i karakteristika mirođije, ona je svestran začin za brojna jela. Mirođija je izuzetno popularan sastojak koji se koristi u raznim jelima zbog svog svežeg ukusa, arome i sposobnosti da pojača ukuse.

Evo u koja jela se stavlja mirođija:

Supe i čorbe sa mirođijom

Čorbe sa mirođijom

U supama, mirođija dodaje aromu i ukus. Često se koristi kao ukras ili dodaje toplim supama pred kraj kuvanja kako bi zadržao svež ukus.

Kompir čorba sa mirođijom

Krompir i mirođija čine uravnotežen i bogat ukus supe. Ovaj recept možete napraviti od seckanog krompira, luka, bujona i začina. Prilikom serviranja dodajte seckanu mirođiju za osvežavajući ukus i aromu.

Crveno sočivo sa mirođijom

Sočivo je mahunarka koja se lako kombinuje sa raznim začinima. Mirođija daje bogatu aromu i delikatan ukus supi. Pomešajte crveno sočivo sa isečeim povrćem (pargarepa, paprike, luk), bujonom i začinima. Prilikom serviranja pospite svežom mirođijom. Ovaj začin će dodati aromu i ukus sočivu.

Pileća supa sa mirođijom

Još jedna ideja za ukusnu i laganu supu sa mirođijom je pileća supa. Pripremite pileću supu sa piletinom, povrćem i bujonom. Na kraju kuvanja dodati iseckanu mirođiju, koja će obogatiti ukus supe.

Janija sa mirođijom

Nešto teže, ali izuzetno ukusno jelo, u kome je mirođija obavezno prisutna. Pripremite janiju od govedine ili piletine, povrća (šargarepa, krompir, praziluk), bujona i začina. Prilikom serviranja dodajte seckanu mirođiju koja će obogatiti ukus jela.

Salate sa mirođijom

Salata od krompira sa mirođijom

Druga vrsta jela koja se kombinuju i balansiraju sa ukusom mirođije su salate. Kombinacija između njih i mirođije je izuzetno sveža, lagana i aromatična.

Grčka salata sa mirođijom

Klasična grčka salata je nepotpuna bez mirođije - daje karakterističnu aromu, svežinu i ukus. Pomešajte seckani paradajz, krastavce, mladi luk, maslinovo ulje, masline i seckanu mirođiju. Ova verzija grčke salate biće aromatičnija i osvežavajuća sa dodatkom mirođije.

Krompir salata sa mirođijom

Krompir i mirođija su međusobno povezani i kombinuju se na izuzetan način na tanjiru. Pripremite salatu od krompira sa seckanim krompirom, jajima, majonezom i seckanom mirođijom. To je ukusna varijacija salate od krompira, naglašavajući svežinu mirođije.

Jela od mesa sa mirođijom

Mirođija može biti divan dodatak jelima od mesa, dodajući svoj karakterističan ukus i aromu.

Ćuftice sa mirođijom

Ovaj predlog za jelo od mesa sa mirođijom su ćuftice sa mirođijom. Za njih možete mešati mleveno meso sa začinima (so, biber, beli luk) i seckanom mirođijom. Formirajte ćuftice i pecite ih ili pržite. Gotove ćuftice začinite sa još malo sveže mirođije za ukus.

Đuveč od piletine sa mirođijom

Đuveč od piletine može dobiti potpunu aromu i ukus uz pomoć mirođije. Za recept pripremite piletinu, povrće (krompir, šargarepa, luk) i paradajz sos. Prilikom serviranja pospite seckanom mirođijom, koja će jelu dodati svežinu i ukus.

Pečena svinjetina sa mirođijom

Bogat ukus svinjetine savršeno se kombinuje sa svežinom mirođije. Pečenje od svinjetine možete pripremiti tako što ćete ga pre serviranja posipati svežom seckanom mirođijom. Ovaj aromatični akcenat će upotpuniti ukus pečenog mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest