Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da osušimo višnje i trešnje?

Kako da osušimo višnje i trešnje?

ažurirano:
DesislavaDesislava
Početnik
73
Sušene trešnje

Trešnje i višnje su uvek među našim omiljenim voćem. Iako su sezonsko voće i sveže se nalaze u proleće i rano leto, nije nemoguće da ih osušite.

Osušeno, ovo ukusno voće ne odstupa po ukusu u odnosu na drugo voće. Možete ga dodati u skoro sve svoje omiljene slatkiše, deserte ili ih jednostavno jesti takve kakve jesu.

Zbog toga, evo dva predloga o tome kako da osušite trešnje i višnje kod kuće.

Prvi način

Uklonite koštice od jednog kilograma višanja ili trešanja. Očišćeno voće stavite u odgovarajuću posudu i dodajte oko litar i po vode i dve šolje šećera. Stavite na šporet i sačekajte da provri, pustite da se višnje ili trešnje krčkaju na laganoj vatri oko 20 minuta. Zatim sklonite sa ringle i ocedite voće iz vode.

Možete ih raširiti na kuhinjski papir kako biste što više uklonili višak vode. Uključite rernu na 50 stepeni i već oceđene trešnje ili višnje stavite u odgovarajući pleh obložen papirom za pečenje.

Ovako pripremljeno voće ostavite da se suši u rerni oko 5 sati, ne mešajući ih prva tri sata da plodovi ostanu celi. Ako vaša rerna ima ventilator, možete da ga uključite da biste skratili vreme sušenja.

Kada se osušeno voće ohladi, možete ga čuvati na suvom mestu u hermetički zatvorenoj posudi. Voćni sok dobijen njihovim kuvanjem je domaći voćni napitak, koji, ako vam se čini preslatkim, pre konzumiranja možete razblažiti vodom.

Drugi način

Ako nemate sušaru za voće ili začinsko bilje, možete ponovo koristiti rernu. Da biste to uradili, uklonite koštice iz voća i stavite ga u rernu na 50 stepeni.

Ostavite trešnje ili višnje da se ovako suše oko 8 sati. Razlika sa prvim načinom sušenja je u tome što suvo voće ostaje samo sa svojom prirodnom slatkoćom, jer mu se ne dodaje dodatni šećer.

Nakon što se potpuno osuše, plodovi poprimaju izgled suvog grožđa, a to je i način da znate da ste ih pravilno osušili.

Sa suvim trešnjama i višnjama, preporučujemo da probate klasičnu Švarcvald tortu ili neki od naših drugih deserata sa višnjama.

Takođe naučite kako da sušite voće kod kuće i kako se čuva sušeno voće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni