Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Ukusni nadevi za kanelone

Ukusni nadevi za kanelone

ažurirano:
Jana G.Jana G.
Početnik
185
Kaneloni

Kaneloni izgledaju kao veoma veliki makaroni i mnogi ljudi izbegavaju da ih kupuju jer misle da su komplikovani za pripremu. Ali ovo nije slučaj - kaneloni se u većini slučajeva ne kuvaju prethodno, već se jednostavno pune nadevom i peku.

Pune se različitim vrstama nadeva i dobra su alternativa lazanji. Jedna od suptilnosti pri pravljenju kanelona je da fil mora biti hladan ili blago topao kada njime punite cevčice od testa.

Za pripremu kanelona sa mesom potrebno je 400 grama mlevene teletine, 150 grama kanelona, 1 glavica luka, 2 kašike maslinovog ulja, 200 mililitara soka od paradajza, 100 grama parmezana, 3 čena belog luka, so i mleveni biber, 1 litar svežeg mleka, 50 grama maslaca, 3 kašike brašna.

Način pripreme: Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti do providnosti na maslinovom ulju. Dodajte mleveno meso i pržite 7 minuta. Dodajte sok od paradajza i dinstajte 10 minuta sa poklopcem. Poklopac se sklanja, sos se kuva još 10 minuta. Posolite i pobiberite. Nadev se ohladi i njime se pune kaneloni.

Kaneloni sa pavlakom

Bešamel sos se priprema tako što se brašno proprži na maslacu i dodaje sveže mleko, uz neprestano mešanje dok se sos ne zgusne. Narendajte parmezan. Polovina bešamel sosa se sipa u tepsiju sa visokim zidovima. Poređajte kanelone punjene mlevenim mesom i prelijte preostalim sosom. Pospite parmezanom i pecite na 180 stepeni pola sata.

Nadev za kanelone sa lososom je takođe veoma ukusno. Potrebno je 500 grama fileta lososa, 3 jaja, 50 mililitara belog suvog vina, 100 grama maslaca, sok od pola limuna, 100 grama pavlake, 50 grama rendanog parmezana, so.

Način pripreme: File lososa isecite na komade i svaki komad stavite u kanelone. Stavite sve kanelone u nauljeni pleh. Umutite žumanca na pari sa vinom i postepeno dodajte istopljeni maslac. Sklonite sa vatre, dodajte so, sok od limuna i pavlaku. Ovim sosom prelijte kanelone, pospite parmezanom i pecite 15 minuta na 220 stepeni.

Svoje rođake i prijatelje možete iznenaditi kanelonima sa slatkim nadevom. Potrebno vam je 14 kanelona, 250 grama krem sira, 3 šolje oraha, 1 jabuka, 1 vanila, 2 kašičice cimeta, 2 jaja, 120 grama šećera, 100 grama marcipana, 300 mililitara svežeg mleka.

Način pripreme: Jabuku oljuštite i narendajte, orahe krupno iseckajte. Pomešajte orahe, jabuku, pola šećera, krem sir, 1 jaje, vanilu i cimet. Dobro promešajte. Ovom smesom napunite kanelone. Posebno pomešajte drugo jaje, mleko, preostali šećer i rendani marcipan.

Kaneloni se poređaju u nauljeni pleh i preliju mlečnom smesom. Pecite 30 minuta na 190 stepeni pokriveno folijom. Zatim se folija skida i peče još 15 minuta.

Ako volite italijansku kuhinju, obavezno probajte naše oprobane recepte za kanelone poput ovih kanelona sa mlevenim mesom ili kanelone sa spanaćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest