Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Uz maslinovo ulje želudac vam radi kao švajcarski sat

Uz maslinovo ulje želudac vam radi kao švajcarski sat

Nina NordNina Nord
Džedaj
1086
ulje

Maslinovo ulje je fantastično sredstvo za čišćenje jetre i žučnih puteva, tvrde ruski iscelitelji. Još od davnih vremena se zna za blagotvornu kombinaciju maslinovog ulja i limunovog soka.

Pije se jedan gutljaj maslinovog ulja, zatim jedan gutljaj limunovog soka. Žučni putevi se otvaraju i kroz njih lakše prolaze mala zrna peska i druge neprijatne stvari, kojima nije mesto u telu.

Za dobru peristaltiku je dobro da umešate 500 g kiselog mleka u koje ste dodali desetak kapljica maslinovog ulja sa sitno iseckanim zelenim začinima - dva-tri struka peršuna ili mirođije. Konzumirajte ovu smesu svakog jutra i svake večeri. Šta god da jedete, želudac će vam raditi kao švajcarski sat.

Američki nutricionisti su otkrili da maslinovo ulje ima neverovatnu osobinu da štiti ljude od bolesti. Jedan od sastojaka zlatnog eliksira liči na lek ibuprofen. Taj sastojak je dobio ime oleokantal u štiti od bolesti srca i krvnih sudova i od Alchajmerove bolesti.

ulje

Jedna supena kašika maslinovog ulja ujutru na prazan stomak, koju ne gutate odmah, već okrećete jezikom u ustima, čisti telo od toksina. Oni se bukvalno lepe za masnu tečnost i pozdravljaju se sa vašim telom.

U salatu dodajte maslinovo ulje umesto suncokretovog ulja - tako ćete pomoći organizmu da izbaci još više toksina.

Ukoliko nemate noćnu kremu kod sebe, maslinovo ulje će vam neverovatno pomoći. A ukoliko ste ostali bez maske za kosu, namažite korene maslinovim uljem, pomešanim sa medom i nekoliko kapi jakog alkohola.

Ovo pomaže lakšem ispiranju masti sa kose - preporučuje se da prvo kosa stoji u toplom peškiru oko jedan sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest