bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da nam se ne lepi pirinač

Kako da nam se ne lepi pirinač

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
138
Pirinač-grašak-meso

U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.

Postoji jedna tehnologija koja deluje besprekorno, i pirinač postaje kao za novine. Oduzima malo više vremena, ali kao i sve što želimo da bude perfektno, traži malo više truda. Ustvari, problem je taj što bi trebalo da ste skoro stalno pored pirinča i ringle, da dosipate vodu i nadgledate.

Šta god da pravite sa pirinčem, ako želite da zrnca budu zasebna, probajte ovu tehnologiju. Nije komplikovana, a pirinač stvarno postaje divan. Lepo operete količinu pirinča i počinjete sa poslom. Začine, povrće i aromate zaboravite - zavisi ko šta želi da napravi, ali i to nije važno.

Tehnika je sledeća:

1. Propržite pirinač oko 3 minuta, neprestano mešajući.

2. Vodu pripremite u zavisnosti od količine pirinča koju koristite. Vode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode.

3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom. Sipajte samo deo - koliko da prekrije pirinač oko santimetar iznad.

4. Lagano promešajte i ostavite da pirinač upije svu tečnost.

5. Nakon toga dolivajte istu količinu vode i sačekajte da upije. Nastavite tako, sve dok ne potrošite vodu.

Druga varijanta je uvek da koristite blanširan pirinač, ali on ima malo drugačiji ukus.

Pirinač napravljen po tehnici pokazanoj gore, ostaje razdvojen na zrna, nezavisno da li je blanširan ili običan, uprkos tome što se priprema malo sporije. Jedino što je važno je, da ste stalno pored vatre, kako pirinač ne bi zagoreo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest