Bonapeti.rs»Saveti»Kako pržiti i propržiti pirinač?

Kako pržiti i propržiti pirinač?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako pržiti i propržiti pirinač?

Mnogi su zaljubljeni u prženi pirinač, koji se servira u kineskim restoranima. Koliko god se trudili, prosto ne može da se postigne isti ukus.

Ustvari, kineski prženi pirinač je ukusan ne samo zbog natrijum glutamata, koji oni bogato stavljaju u pirinač. Tajna ukusnog prženog pirinča je njegovo kuvanje. Baš tako - kuvanje. Da biste napravili ukusan pirinač, čija zrna nisu zalepljena, nego se odvajaju jedno od drugog, treba da skuvate dok potpuno ne bude gotovo.

Ali da počnemo od početka. Prženi pirinač na kineski način se pravi sa pirinčem dugog zrna, prehodno skuvanim u velikoj količini vode. Pirinač treba dobro da se opere od skroba, nakon toga da se prelije hladnom vodom i da se kuva na jakoj vatri 12-15 minuta.

Kuvani pirinač ocedimo i stavljamo u pleh u što je moguće tanjem sloju, tako da se brzo ohladi, nakon toga stavljamo na nekoliko sati u frižider.

Povrće, isečeno na komade srednje veličine se na kratko proprži u ugrejanom ulju, u koje smo dodali i malo susamovog ulja. U njih dodajemo hladan pirinač i po želji jaje, od kojeg smo napravili tanak omlet i isekli na trakice.

Ostavljamo samo da se proprže proizvodi desetak minuta na jakoj vatri, mešamo neprestano i serviramo prženi pirinač sa povrćem. Ko voli može da začini porciju dodatno soja sosom ili solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni