Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!

Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!

Antonia R.Antonia R.
Džedaj
6911
3 od 5 Fotografije

3. So


Neophodno je da smanjite količinu soli u jelima. To je najteža promena ljudima iznad četrdesete, jer receptori za ukus se teško adaptiraju na neslanu hranu. Ako inače jedete samo slano, postoji opasnost da povisite krvni pritisak.

Treba da pazite sa solju, ne samo kad direktno koristite začine, već i u sosovima kao što je kečap, u kojima se dosta koristi. Umesto soli, stručnjaci za zdravlje savetuju da se zaustavite na svežim začinima - mirođija ili peršun;

Iako veliki broj namirnica može da bude izvor zdravlja, kad pređete četrdesetu godinu, treba da odustanete od konzumacije određenih namirnica, da biste izbegli zdravstvene probleme.

Četrdeseta godina je ključna za vaše zdravstveno stanje i mada pre toga niste obraćali pažnju, nakon ovog uzrasta preporučuje se da promenite način ishrane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji