bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Najbolji čajevi za izbacivanje tečnosti

Najbolji čajevi za izbacivanje tečnosti

Čaj od breze

Veliki deo tela se satoji od vode. Međutim, zadržavanje previše tečnosti može imati vrlo neprijatne posledice za organizam.

Stanje je u medicini poznato kao edem, što je samo po sebi simptom zatvora, hormonskih problema, viška natrijuma, srčanih problema ili problema sa bubrezima i, paradoksalno, dehidratacije.

Postoje mnogi lekovi za rešavanje problema, ali su možda najbolje, efikasne i bez neželjenih efekata biljke koje nam daje priroda.

Praksa je utvrdila da se za bržu drenažu tela treba unositi više tečnosti, tako da je najbolji način za unos ovih biljaka u obliku čaja. Evo nekoliko vrsta čajeva, pomoću kojih ćete se ratosiljati ovog stanja.

Čaj od breze

Kada se zadržavanje vode dešava zbog problema sa mokraćnim kanalima i bubrezima, najbolji čaj je onaj od breze. Njegovim uticajem se uklanja upala mokraćnih kanala i stimuliše proizvodnja urina. Breza je snažan diuretik za drenažu tela, i stimuliše metabolizam i čišćenje organizma.

Čaj od koprive

Kopriva stimuliše brzo izlučivanje mokraće. Istovremeno uklanja i naslage, pa se tako bori protiv gojaznosti.

Čaj od žalfije

Čaj od žalfije

Žalfija je snažan protivouplani agens. Česta upotreba zaustavlja infekciju i stimuliše bržu drenažu tela.

Čaj od maslačka ili kombinovan čaj od maslačka i artičoke

Maslačak i artičoka su sami po sebi snažni diuretici. Kombinovane u čaju, obe biljke su možda najmoćnije sredstvo za izbacivanje tečnosti.

Veliki broj stručnjaka preporučuje ovaj napitak kao sredstvo za mršavljenje, zbog činjenice da ima jak uticaj na metabolizam i brzo izbacivanje tečnosti.

Čaj piti dva puta dnevno - ujutro i uveče, ali ne zaboravite da pijete i dosta vode, da ne dehidrirate. Tako mu je efekat najjači.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest