Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Osam pravila ishrane Italijanki, uz koje su vitke i zdrave

Osam pravila ishrane Italijanki, uz koje su vitke i zdrave

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
48
1 od 8 Fotografije
1. Koristite maslinovo ulje u svakodnevnoj ishrani. Sirovo ili termički obrađeno - ima blagotvorno dejstvo na organizam;

Da li shvatamo koliko je korisna za zdravlje mediteranska kuhinja, koja se je pretvorila u simbol pravilne ishrane za dugovečnost, bodar duh i pozitivizam?

Ranih 60-tih godina, Svetska zdravstvena organizacija sprovodi istraživanje o navikama u ishrani ljudi sa različitih strana sveta. Ovo istraživanje traje 30 godina, da bi slika sa rezultatima bila potpuna. A rezultati su pokazali da mediteranske države imaju najnižu stopu smrti, čiji su uzrok bolesti kardiovaskularnog sistema i rak.

Osim toga, srednji životni vek, u poređenju sa drugim državama, je najduži. Razlog za to je, kako ističu naučnici koji su analizirali rezultate istraživanja, jednostavan model ishrane i prirodan način života. I tako ovaj magičan način ishrane postaje svetski poznat kao Mediteranska ishrana.

Osnovni sastojak, koji koristi mediteranska kuhinja, je maslinovo ulje, koje je glavni izvor masti. Takođe, mediteranska kuhinja je bogata mlečnim proizvodima, voćem, povrćem, ribom, piletinom, zrnastim kulturama, pirinčem, krompirom, testeninom, vinom i hlebom, i uključuje male količine mesa.

Da bi uvek bili u formi, a da Vam pritom hrana bude ukusna i zdrava, evo nekoliko korisnih saveta /u galeriji/, uz koje ćete se osećati bolje svakog dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji