Ako ste i vi, kao i mi, ljubitelji slatkih i slasnih torti, onda sigurno i vi pravite svake nedelje poneko slatko iskušenje kod kuće.
Ako vam nije dovoljno samo da utolite glad za slatkim, već želite da usavršite i svaku sledeću tortu koja će biti vaših ruku delo, onda sledećih 7 recepata za kremove su vam potrebni.
Ako ne možete zapamtiti sve, onda izaberite nekoliko, jer sa njima su torte garantovano dobre.
1. Brzi krem
Umutite 4 žumanceta dok ne dobijete sneg, sa 1 kašičicom šećera. Dodajte 1 kašičicu svežeg mleka, 1 kašiku maslaca, 1 kašiku brašna i 1 vanilin šećer. Smesu stavite na vatru i mešajte dok se ne zgusne. Ohlađenim kremom premažite tortu.
2. Krem od pavlake
Umutite 500 g pavlake, a zatim postepeno dodajte 1 šolju šećera. Kada pavlaka počne da se zgušnjava, dodajte joj 2 belanceta, koja ste umutili u sneg sa 1 kašikom šećera u prahu i 2 vanilin šećera. Kremom od pavlake ukrasite razne torte koristeći špric.
3. Krem od maslaca
Od 3 jajeta, odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u sneg. Posebno umutite žumanca sa 1 šoljom šećera u prahu. U drugoj posudi umutite 250 g kravljeg maslaca dok ne postane penast. Dodajte mu umućena žumanca sa šećerom u tankom mlazu, a na kraju dodajte belanca umućena u sneg. Ovim kremom punite i filujte kolače i torte.
4. Beli krem
U 1/2 l svežeg mleka dodajte 2 kašike brašna i kuvajte na ringli, mešajući sve vreme dok se ne zgusne. Posebno umutite 125 g maslaca sa 100 g šećera u prahu, dok ne dobijete penu. Umućenom maslacu dodajte po malo ohlađenog mleka. Mešajte smesu 15 minuta. Ovaj krem je dobar za gotove kore.
5. Krem sa orasima
Jednu šolju šlaga umutite sa 150 g šećera u prahu i vanilin šećerom. Dodajte 3 umućena žumanceta i 150 g mlevenih oraha. Dobijenim kremom premažite tortu.
6. Krem od badema
Umutite, dok ne dobijete sneg, 6 žumanceta sa 1 šoljom šećera i 1/2 kašike maslaca. Dodajte 100 g mlevenih badema, 100 g rendane čokolade, 1 vanilin šećer, 1/2 šolje svežeg mleka. Smesu stavite na ringlu. Mešajte bez prestanka dok se ne zgusne. Kada se krem ohladi, onda premažite tortu.
7. Moka krem
Pomešajte 2 kašike maslaca, 2 kašike brašna i 1 šolju kuvane proceđene kafe i 6 kašika šećera. Smesu stavite na vatru i mešajte, dok se ne zgusne. Kada s ekrem ohladi, dodajte 150 g šlaga. Ponovo promešajte i dobijenim kremom premažite tortu.
Komentari