Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?

nadut stomak

Nadut stomak i gasovi - neprijatno stanje, koje smo sigurni da je svako imao. Ali kako da izađemo na kraj sa njima ako nisu jednokratni, ako se dešavaju stalno? Izbegavenje neke vrste hrene kao što je pikantno i variva su varijanta, ali je vremensko rešenje problema.

Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?

Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom. Ako jedete mnogo brzo i ne žvaćete dovoljno zalogaje, takođe možete imati slične probleme.

Tradicionalno je poznata slava mahunarki, one vode do nadutosti i gasova. Posebno konzumiranje pasulja, sočiva ili kupusa. Ali među njima hranom koja nadima su i hleb, kvasac, kvasne gljivice uopšte.

Potpuno je moguće da imate nadutost zbog zatvora. To je stanje kada ne možete redovno da se praznite i to vodi do dismokforta u oblasti stomaka, stvaranje i odvajanje gasova i nemogućnost da odete do toaleta. To stanje je neprijatno i bolno.

Prekomerno prisustvo gasova je pokaz i za polipe na crevima i crevnom prolazu, takođe i za prisustvo formacija tumora.

probiotici

Kako da izađemo na kraj sa problemom?

Na prvom mestu, probajte da ne jedete pasulj, kupus, uopšte mahunarke, ako primetite da nakon njiovog konzumiranja imate gasove i nadutost. A ko ih mnogo volite i ne možete da prestanete da ih jedete, možete u jelo dodati peršun ili korijander i tako smanjiti simprome diskomforta u stomaku. Ipak, jedite ovu hranu jednom nedeljno, ne više.

Druga varijanta je da prestanete da jedete proizvode od testa. Oni vode do nadutosti i gasova, pošto imaju visok sadržaj ugljenih hodrata. Tako da i sa tačne gledišta zdravlja i za redukovanje kilograma, nemojte svaki dan jesti testo i slatko. Dozvolite sebi slatko jednom- dva puta nedeljno.

Koncentrišite se na kisele sastojke, posebno na kiselo-mlečne proizvode koje sadrže latko i bifidobakterije - to pomaže balansu između mikroorganizama i crevne mikroflore. Kiselo mleko treba da bude među top hranom. To će olakšati i poboljšati vašu peristaltiku, i zbog toga će prestati nadutost vašeg stomaka.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji