Bonapeti.rs»Članci»Mahunarke i žitarice
Mahunarke i žitarice

Mahunarke i žitarice

Mahunarke i žitarice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta žitarica i mahunarki .
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Basmati pirinačBasmati pirinač
22. jul
Karakteristike Basmati pirinča kao zdrave hrane. Hranljive vrednosti basmati pirinča. Glikemijski indeks pirinča basmati. Pirinač basmati u kulinarstvu.
Integralni pirinačIntegralni pirinač
07. jun
Početak svih vrsta pirinča je integralni kog nazivamo smeđi pirinač zbog boje zrna. Integralni pirinač - kuvanje, sastav i korisna svojstva:
Brašno od spelte - suština, koristi, primenaBrašno od spelte - suština, koristi, primena
24. maj
Svako jelo, koje pripremate sa pšeničnim ili drugim brašnom, može da se pripremi sa brašnom od spelte. Sastav i primena brašna od spelte. Kako se mesi sa brašnom od spelte.
Baldo pirinačBaldo pirinač
11. maj
Baldo pirinač je rafinisan, a ne integralno zrno. Tako gubi neke od svojih nutritivnih svojstava, ali ostaje omiljen kuvarima zbog savršene stabilnosti u kuhinji. Hranljive vrednosti u kuhinji. Spremanje baldo pirinča.
Klice sojeKlice soje
13. april
Klice soje su najpopularnije od svih ostalih klica drugih biljaka. Sastav i koristi od klica soje. Kontraindikacije za korišćenje sojinih klica.
Ljubičasti pasuljLjubičasti pasulj
23. dec.
Ljubičasti pasulj /mucuna prurien/ je egzotična mahuna ljubičaste boje sa mahunama sa mahovinom. Ljubičasti pasulj je jedno od najefikasnijih sredstava za podizanje libida i kod dijabetesa.
RogačRogač
05. jul
Rogač je zimzelena biljka, koja pripada porodici mahunarki. Rogač je karakterističan za Mediteransko područje. Rogač pomaže kod dijareje i policističnih jajnika.
Mungo pasuljMungo pasulj
04. jul
Zbog bogatog sadržaja, mungo pasulj se smatra supernamirnicom. Jedna od prednosti u odnosu na druge vrste pasulja jeste da ga sistem za varenje lako usvaja, a da se pritom ne stvaraju gasovi.
Pasulj AzukiPasulj Azuki
12. feb.
Pasulj Azuki /Azuki bean/, poznat još i kao crveni azijski pasulj, je neverovano ukusan predstavnik je porodice mahunarki. Pasulj azuki je odličan za salate i jela sa pirinčem. Pasulj azuki je dobar izvor korisnih materija.
Crni PasuljCrni Pasulj
11. januar
Crni pasulj je jedan od najukusnijih predstavnika mahunarki. Crni pasulj je izuzetno koristan za zdravlje. Crni pasulj je ukusan kada se kombinuje sa cimetom, đumbirom, Kardamonom, Čilijem u prahu, kurkumom i karanfilićem.