Da očistimo krvne sudove belim lukom

narodna medicina sa belim lukom

Naša zemlja prednjači u bolestima kardiovaskularnog sistema u Evropi. Analize pokazuju da iako znaju za rizike, ljudi sa ovih prostora ne brinu o svom srcu. Sa godinama krvni sudovi polako, ali sigurno gube svoju elastičnost. To, zajedno sa uobičajenim nezdravim načinom života vodi do ozbiljnih opasnosti.

Redovna preventiva je obavezna, ali da bismo bili još sigurniji u svoje dobro zdravstveno stanje, možemo primeniti nekoliko narodnih lekova za zdravo srce. Narodna medicina preporučuje beli luk kao sredstvo za čišćenje krvnih sudova. Njegova upotreba poboljšava cirkulaciju krvi i normalizuje rad najvažnijih ljudskih organa.

Naravno, da biste imali zdravo srce ne znači da treba da jedete samo beli luk. Treba generalno da se hranite zdravo. Ako ste već prešli 40-tu godinu, smanjite konzumiranje životinjskih masti. Jedite više lisnatog povrća, voća. To je poboljšati stanje vaše krvi i ojačaće krvne sudove. Dokazano blagotvorno dejstvo na kardiovaskularni sistem pokazuju orasi, mirođija, laneno seme i jabuke.

Šta će nam onda beli luk? Prirodni antibiotik može da vam pomogne da uklonite posledice nezdravog način života koji ste ranije vodili. On otpušava krvne sudovem jača njihove zidove i stimuliše imuni sistem da bolje radi.

Jednostavan način da to uradite jeste da sameljete 4 glavice belog luka sa četiri limuna. Stavite ih u teglu od 3 litre i prelijte zoplom vodom. Kada odsotje tri dan, procedite vodu i pijte po pola čaše od nje po tri puta dnevno.

beli luk

Još jedna dobra opcija je da sameljete dvesta grama belog luka sa malom glavicom luka i tri limuna, dodajte dvesta mililitara meda. Ovaj lek se takođe uzim apo tri puta dnevno, ali doza je po jedna kašika pre obroka.

Efikasna varijanta za čišćenje krvnih sudova je kombinacija od ovsa, belog luka i šipka. Pomešajte po dve supene kašike izrendanog belog luka, zobene žitarice, sveže borove iglice, prelijte sa pola litre odvare od šipka, ostavite jednu noć, nakon toga uzimajte tokom celog dana.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji