Poslastičarske boje i veštačke boje

Poslastičarske boje

Prilikom pripremanja torti, keksića i kremova se koriste razne vrste boja i veštačkih boja koje nisu štetne. Postoji mnogo poslastičarskih boja koje se nalaze oko nas i imaju zasićene jarke boje.

Uprkos što nisu štetne za zdravlje, neke gotove boje, koje se prodaju u prodavnicama ipak sadrže svojstva koja nisu prirodna.

Da biste bili sigurni da poslastičarske boje i veštačke boje sadrže samo prirodne sastojke, pripremite ih sami. Tako ćete dobiti lepu tortu ili keks i da se ne plašite da možda sadrže štetne hemikalije.

Bezbedne boje

Zelenu boju ćete lako dobiti ako u krem ili šećerno testo, kojim ćete pokriti tortu dodajte kuvan ili pasiran spanać. U zavisnosti od toga koliko ćete spanaća dodati, dobićete tamnozelenu ili svetlozelenu boju.

Braon boja se dobija na nekoliko načina. Možete koristii cimet, koji u zavisnosti koliko ga dodate može da oboji krem ili šećerno testo u bež ili braon boju.

Kakao

Kakao u prahu se takođe koristi za pravljenje bež, svetlobraon ili tamnobraon boje. U ove svthe se može koristiiti i instatnt kafa, kao i talog od espresa i mlevena zrna kafe. Karamelizovani šećer ili rendana ili rastopljena čokolada se takođe mogu koristiti za pravljenje različitih nijansi braon boje.

Sivu boju možete postići lako tako što ćete koristiti semenke maka. Tako dobijate sivu boju sa crnim flekicama, kojih ima svuda.

Farbanje cveklom

Crvenu boju dobijate koristeći cveklu kuvanu ili svežu, koji ćete izrendati, izgnječiti i procediti kroz gazu. Cvekla jako boji, zato pripremajte ovu boju sa rukavicama.

Koristeći cveklu možete dobiti i roze boju. Boju breskve možete dobiti koriste i mnogo male doze karija ili aleve paprike.

Narandžastu boju dobijate koristeći bundevu, a žutu i narandžastu uz pomoć šargarepe. Zlatnu sa malim dozama šafrana.

Belu boju korišćenjem pavlake i šećera u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji