bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čaj od cimeta - za šta pomaže?

Čaj od cimeta - za šta pomaže?

koristi čaja od cimeta

Čaj od cimeta je poznat od davnina ne samo po svom karakterističnom ukusu, nego i po nizu zdravstvenih koristi. On sadrži antioksidanse koji drže telo u dobrom stanju, smanjujući štetno delovanje slobodnih radikala, kao i smanjujući rizik od kardiovaskularnih oboljenja. U ovom tečnom obliku organizam lakše usvaja potrebne korisne materije iz cimeta i tako one počnu brže da deluju.

Sam začin potiče sa ostrva Šri Lanka. Njegova aroma je mnogo specifična i poznata po svom relaksirajućem dejstvu. Hranljive materije u njemu su efikasno sredstvo za jačanje imunog sistema, kod različitih problema sa želucem, i kod respiratornih oboljenja.

Redovan unos cimeta deluje za bolje prerađivanje hrane, s obzirom na to da stimuliše proizvodnju želudačnih sokova. Posebno se preporučuje kod ljudi sa sindromom iritabilnog creva zbog prirodnog načina na koji se reguliše rad creva. Koristi se kao dodatak i u različitim kozmetičkim i hranljivim proizvodima.

Niz istraživanja dokazuje da redovna konzumacija čaja od cimeta reguliše krvni pritisak i nivoe holesterola i šećera u krvi. Unos čaja že sprečiti sužavanje krvnih sudova što u protivnom slučaju može da dovede do stvaranja ugrušaka. Preporučuje se da konzmirate čaj za vreme obroka ili nakon obroka.

Ako se borite sa viškom kilograma, onda ovaj aromatični napitak može da učini čuda za vaše telo na potpuno prirodan načina zahvaljujući termogenom dejstvu koje poseduje.

cimet

Zbog toga ga dodajte u vaš dnevni režim ishrane i osim što pomaže u gubitku kilograma, osetićete i značajno povećavanje vašeg raspoloženja. Ponekad ekstremni dijetalni režimi dovode do napetosti i razdražljivosti. Da biste brže primetili pozitivne rezultate, uzimajte jednu šolju ujutru i jednu šolju posle poden.

Antibakterijska svojstva cimeta sprečavaju rast različitih bakterija i gljivica koje mogu da dovedu i do mnogo ozbiljnijih problema.

Za vreme mesečnog ciklusa kod žena, čaj od cimeta može da pomogne u ublažavanju tegoba zahvaljujući nekim svojim svojstvima.

Recept za čak od cimeta se sprema izuzetno brzo i izuzetno je pogodan za hladne zimske meseve u kojima gripovi vrebaju sa svih strana.

Stavite otprilike 4 štapića cimeta u jedan litar ključale vode. Ostavite na ringli da vri otprilike 10 minuta. Po želji dodajte đumbir i med kada se malo ohladi da ne biste zbog visoke temperture izgubili korisne materije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji