Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Pet ideja za brz i zdrav doručak

Pet ideja za brz i zdrav doručak

5 od 5 Fotografije

Musli sa integralnim kiflicama


Ovas u kombinaciji sa izmrvljenim integralnim kiflicama, svežim voćem, orašastim plodovima, mlekom i medom je neverovatno ukusan. Osim što ćete dobiti dozu korisnih vlakana i potrebnih materija, vi ćete dobiti i dozu dobrog raspoloženja zbog neverovatnog ukusa ovog veoma lakog recepta.

Doručak se smatra najvažnijim obrokom dana. Zato i njegovo preskakanje može izazvati razne zdravstvene probleme na duže staze.

Sve više lekara u svetu upozorava da je sve učestalija pojava kako oni otkrivaju povećane količine kamena u žuči kod njihovih pacijenata.

Ispitivanja u vezi sa ovom pojavom su pokazala da se glavni razlog krije u zanemarivanju doručka. Koliko god da neverovatno zvuči, to vodi do aktiviranja žuči, koja se gomila u žučnoj kesi.

Razna ispitivanja pokazuju da doručak pomaže u obnavljanju nivoa glukoze - glavnog ugljenog hidrata, koji je neophodan za funkcionisanje mozga. Većina nas je sklona da preskoči doručak, jer žuri da odvede dete u školu, da stigne na posao, a tu si i mnogi drugi razlozi. Međutim, na taj način ne obezbeđujemo telu potrebnu energiju kako bi provelo dan.

Doručak pomaže da se aktivira metabolizam i da započnu razni biološki procesi u našem telu, koji su potrebni da bismo bili zdravi, energični i u dobroj kondiciji. Tako da, ako nemate dovoljno vremena, pogledajte u galeriji iznad 5 ideja zabrz, ukusan i zdrav doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji