Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Tri ideje za brz i ukusan nedeljni doručak

Tri ideje za brz i ukusan nedeljni doručak

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
216
Doručak

Nedeljni doručak i mali i veliki sa nestrpljenjem očekuju, jer uvek izgleda kao praznik za celu porodicu. To je trenutak kada lako možete pustiti mašti na volju, jer imate više vremena nego tokom radnih dana.

Ako još uvek ne znate šta da spremite za doručak, mi vam predlažemo 3 ideje za brz i ukusan nedeljni doručak:

Meke prlenke sa jajima u rerni za celu porodicu

Prlenka sa jajetom

Potrebni sastojci: 200 g kiselog mleka, 1/2 kašičice sode bikarbone, 5 kašika maslinovog ulja, oko 250 g brašna, 300 g izmrvjenog sira, 5-6 jajeta, prstohvat origana, prstohvat bosiljka, prstohvat aleve paprike, so po želji

Način pripreme: Sipajte deo brašna u činiju i dodajte mu 2 kašike maslinovog ulja i mleka, u kojem ste razmutili sodu. Drvenom kašikom promešajte, dodajte bosiljak, origano i sir, pa polako dodajte brapno, tako da dobijete glatko testo. Od njega napravite 5-6 prlenki, premažite ih sa obe strane maslinovim uljem i stavite ih da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni. Malo pre nego što budu gotove, preko svake razbijte po 1 jaje. Pri serviranju posipajte preko alevu papriku, a ako bude potrebe - i so.

Sendvič sa paštetom od jaja i sira

Pašteta od jaja

Potrebni sastojci: 3-4 tvrdo kuvanih jajeta, 150 g izmrvljenog sira, 2 kašike majoneza, 1 krastavac, 10-12 čeri paradajza, 5-6 kriški integralnog hleba, maslac za mazanje, čačkalice za zube

Način pripreme: U činiji umutite jaja, dodajte sir i majonez, pa promešajte. Krastavac isecite na krupne kolutove, pa stavite na čačkalicu po jedan čeri paradajz i jedan krastavac. Prepecite hleb, premažite ih maslacem i paštetom od jaja i servirajte zajedno sa pripremljenim povrćem.

Korisni sendviči od francuskog hleba sa garnirom

Paprike punjene sirom

Potrebni sastojci: 1 francuski hleb, nekoliko lista zelene kovrdžave salate ili ajsberga, maslac za mazanje, 1 zelena i 1 crvena paprika, 500 g izmrvljenog sira, 1/2 veze mirođije, nekoliko listića kačkavalja, 3 kašike slatka od borovnice.

Način pripreme: Sir pomešajte sa sitno iseckanom mirođijom i dobijenom smesom napunite probušene paprike. U svaki tanjir stavite po nekoliko kriški od njih. Posebno francuski hleb isecite na kriške, premažite maslacem, pa preko stavite po list salate i kačkavalja, a onda prelite slatkom. Sendviče servirajte zajedno sa punjenim paprikama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest