Večna mladost - biljni čaj tibetanskih monaha! Pijte ga svakog dana

Žuti kantarion

Jedna od tajni za očuvanje mladosti i lepote je otkrivena u XIV veku pre nove ere i otkrili su je tibetanski monasi. Ovaj recept je savremenom društvu tek odnedavno postao poznat. Tokom proučavanja jedne od knjiga je nađen spisak sastojaka za pravljenje čaja Večna mladost.

Evo i sastojaka:

kamilica - 100 g

žuti kantarion - 100 g

smilje - 100 g

pupoljci breze - 100 g

Možete da sami da naberete ove biljke tokom proleća i leta, ali neka to bude daleko od puteva, gradova i industrijske zone. Ako niste u mogućnosti, možete da kupite u biljnoj apoteci po 100 g sušenih biljaka i sve dobro promešajte. Čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

Da napravite jednu dozu čaja, potrebno je da uzmete 1 kašiku smese i stavite je u 500 ml ključale vode. Neka tako čaj odstoji 30 minuta, pa ga zatim procedite. Sipajte 250 ml čaja i dodajte 1 kašičicu meda, promešajte i popijte pre spavanja.

Nemojte da sami menjate recept tako što dodajete pojedine biljke ili pomenute ne uključujete.

Drugu polovinu čaja popijte ujutru nakon doručka, a pre ispijanja ga zagrejte i dodajte med.

Kada uveče popijete čaj, preporučljivo je da ništa više ne pijete i da ne jedete. Potrebno je da bude tako, jer kada počne detoksikacija tela nakon konzumacije, dodatan unos drugih tečnosti i namirnica može poremetiti započeti proces.

Tibetanski čaj Večna mladost bi trebalo da se konzumira svakodnevno na pomenuti način, dok vam ne ponestane biljaka, oko mesec i po dana.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji