Voće koje može da izazove alergije

1 od 14 Fotografije
Kivi

Alergija predstavlja povećanu osetljivost organizma na određene materije. Kod alergijske reakcije imuni sistem preterano reaguje na razne alergene.

Danas su alergije veoma česte. Alergija na određene namirnice se može pojaviti bilo kada. Najčešće se prve alergijske reakcije javljaju još u detinjstvu.

Alergije mogu biti:

- Alergeni u namirnicama - alergija se javlja pri konzumaciji određenih hranljivih namirnica;

- Kožni alergeni - kada određena vrsta alergena stupi u direktan kontakt sa kožom;

- Alergeni u lekovima - alergijska reakcija se javla nakon konzumacije određenog leka;

- Alergeni u vazduhu - tu spadaju razne čestice u vazduhu i razni gasovi.

Simptomi kod alergije na određene namirnice su nadutost jezika, lica ili usana, trnjenje usana, osipi, anafilaksija, itd.

Voće koje može izazvati alergijske reakcije:

- jagode;

- breskve;

- papaja;

- šljive;

- crvene jabuke;

- maline;

- mango;

- dinja;

- kajsije;

- nar;

- svo voće koje je prekriveno dlačicama

- svi citrusi;

- grožđe;

- kivi

- borovnice;

- kupine;

- višnje;

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji