Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Tri biljke za detoksikaciju tokom promene godišnjih doba

Tri biljke za detoksikaciju tokom promene godišnjih doba

2 od 3 Fotografije

2. Sikavica (Čičak)


Veoma moćno deluje i biljka sikavica. Ona deluje kao antioksidant i pomaže kod nege i podmlađivanja mrtvih ćelija. Biljka spada u tradicionalne biljke u mediteranskim zemljama. Seme i listovi čička se mogu konzumirati i na prazan stomak pre jela, a tako se postižu i najbolji rezultati. Poznato je da se na taj način izbacuju toksini iz organizma, a tako se potpomaže i detoksikacija i čisti se jetra od slobodnih radikala.

Sećate li se kada ste zadnji put pravili potpunu detoksikaciju? Danas, kada je način života ubrzan i kada dosta komuniciramo, malo ljudi ima mogućnost da se laganije hrane i da se pročiste.

Svakom promenom godišnjeg doba telo biva sve podložnije infekcijama i bolestima, budući da želi da se prilagodi novim uslovima, a imunitet može izgubiti snagu i oslabiti.

Kontrolisan režim ishrane sa laganijim namirnicama može mnogo pomoći u kvalitetnoj detoksikaciji tela i oslobađanju od štetnih materija iz organizma.

Najjače dejstvo imaju nekoliko biljaka. One su moćni prirodni stimulansi, koji pomažu telu da se obnovi i podstiču dobro varenje. Visok sadržaj eteričnih ulja ih čini glavnim elementom u jelovniku za detoksikaciju.

Najbolje biljke za te svrhe pogledajte u našoj galeriji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji