Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hobotnica u vinegretu/undefined Hobotnicu isecite na tanke krugove, a luk i dve vrste paprika na male kockice, a dva krastavca na još manje kockice.
Ulje i sirće dobro pomešamo i u njih dodajemo prethodno isečeno povrće i hobotnicu....
25. dec.
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Hobotnica na tiganjuHobotnicu je potrebno prvo skuvati na tihoj vatri 2-3 h.
Izvaditi hobotnicu iz šerpe i ostaviti 10 minuta da se ohladi. Kad se ohladi iseckati hobotnicu na lomade....
30. mart
Hobotnica na žaruHobotnicu kuvati sa povrćem u malo vode 45 do 60 minuta, da omekša. Ocediti je i dopeći na grilu....
16. januar
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Hobotnica sa belim lukomKuvajte celu hobotnicu sa sokom od limuna 50 minuta. Izvadite iz vode, ohladite hobotnicu i isecite je na komade....
31. avgust
Hobotnica na grčki načinUverite se da je hobotnica dobro očišćena i da je mastilo odvojeno. Ugrejte je u šerpi sa vodom i 100 ml sirćeta. Ostavite da se kuva 1 i 20 minuta na umerneoj vatri....
10. avgust
Marinirana hobotnica na roštiljuPomešajte sve sastojke za marinadu, prelijte isečenu hobotnicu i ostavite da se marinuje nekoliko sati u frižideru.
Ocedite hobotnicu, a marinadu stavite da se kuva, dok ne ispari da ostane jedna šolja....
21. jun
Hobotnica sa povrćem iz rerneHobotnicu je najbolje zamrznuti prije nego je pripremate u pećnici kako bi bila mekša.
Hobotnica se stavi u veći lonac i vrlo laganu vatru, zaliti sa sokom limuna i poklopiti na 25 minuta....
25. nov.
Kuvana hobotnica na grčki načinHobotnica se očisti, pri čemu se odstrane oči i sadržaj glave.
Hobotnica se skuva dok ne omekša u malo vode - 20-25 minuta. Ocedi se i odstrani se koža....
23. sep.
Pipci hobotnice na žaruOperemo pipke hobotnice i isečemo jedan po jedan, pošto su dva po dva....
24. jul
Grilovana hobotnica sa sosom od povrćaZatim na zagrejanom maslinovom ulju izgrilovati hobotnicu sa obe strane i pri kraju naliti belo vino. Kada vino ispari može da se servira hobotnica. Prilog po želji dalmatinsko varivo Ili grilovano povrće....
30. april
Pipci od hobotnice na tiganjuIsecite pipke skuvane hobotnice, prelijte dresingom, pokrijte posudu i ostavite da se marinira jedan sat.
Začinjeni pipci hobotnice se zapeku na običnom ili gril tiganju oko 10 minuta....
28. sep.
Salata od hobotnice i maslinaKuvati hobotnicu 3 sata. Očistiti hobotnicu od kože i iseći je na kockice.
Skuvati krompir i iseći na kocke. Luk iseci na listiće. Masline iseckati na četvrti.
Pomešati hobotnicu, krompir, masline i luk....
15. mart
Hobotnice na kanapeu od krompiraKada budu gotovi, poređajte ih u tanjir, a preko njega stavite marinirane hobotnice. Možete posipati malo peršuna i staviti masline za ukras....
14. april
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Hobotnica na roštilju sa pestom od spanaćaStavite je u šerpu, nemojte odmrzavati prethodno, sipajte vodu koliko da je pokrije.
Dodajte luk, krupnije isečen, šargarepu, isečenu na krugove, belo vino i začine....
05. feb.
Salata od hobotnice na galicijski načinPrelijte hobotnicu hladnom vodom, neka proključa, pa je kuvajte oko 45 minuta na tihoj vatri. Izvadite da se ocedi. U vodu od hobotnice stavite oguljeni krompir i kuvajte ga dok ne bude gotov....
02. avgust
Koliko dugo se prži pileća džigerica?Evo koliko je vremena potrebno da se prži pileća džigerica:
Suprotno mnogim očekivanjima, pileća džigerica nije pogodna za previsoke temperature....
14. nov.
HobotnicaSastav hobotnice
100 g sveže hobotnice sadrži 16.2% belančevina, 79% vode, 1.9% masti, 1% ugljenih hidrata. 100 g hobotnice ima 86 kalorija....
11. mart
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Pipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom uljuU tiganj na ringlu stavljamo maslinovo ulje da se zagreje u stavljamo oceđene pipke hobotnice....
05. okt.
Hobotnica na roštilju sa grilovanom jabukom i slatkom od šumskih jagodaU ugrejan i namazan tiganj stavljamo krugove da se griliju sa obe strane.
Poređamo ih na tanjir. U rupe od krugova jabuka stavljamo po malo slatka od šumskih jagoda i odozgo poređamo komade hobotnice....
21. feb.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj