Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hobotnica u vinegretuHobotnica u vinegretu
25. dec.
/undefined Hobotnicu isecite na tanke krugove, a luk i dve vrste paprika na male kockice, a dva krastavca na još manje kockice. Ulje i sirće dobro pomešamo i u njih dodajemo prethodno isečeno povrće i hobotnicu....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Hobotnica na tiganjuHobotnica na tiganju
30. mart
Hobotnicu je potrebno prvo skuvati na tihoj vatri 2-3 h. Izvaditi hobotnicu iz šerpe i ostaviti 10 minuta da se ohladi. Kad se ohladi iseckati hobotnicu na lomade....
Hobotnica na žaruHobotnica na žaru
16. januar
Hobotnicu kuvati sa povrćem u malo vode 45 do 60 minuta, da omekša. Ocediti je i dopeći na grilu....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Hobotnica sa belim lukomHobotnica sa belim lukom
31. avgust
Kuvajte celu hobotnicu sa sokom od limuna 50 minuta. Izvadite iz vode, ohladite hobotnicu i isecite je na komade....
Hobotnica na grčki načinHobotnica na grčki način
10. avgust
Uverite se da je hobotnica dobro očišćena i da je mastilo odvojeno. Ugrejte je u šerpi sa vodom i 100 ml sirćeta. Ostavite da se kuva 1 i 20 minuta na umerneoj vatri....
Marinirana hobotnica na roštiljuMarinirana hobotnica na roštilju
21. jun
Pomešajte sve sastojke za marinadu, prelijte isečenu hobotnicu i ostavite da se marinuje nekoliko sati u frižideru. Ocedite hobotnicu, a marinadu stavite da se kuva, dok ne ispari da ostane jedna šolja....
Hobotnica sa povrćem iz rerneHobotnica sa povrćem iz rerne
25. nov.
Hobotnicu je najbolje zamrznuti prije nego je pripremate u pećnici kako bi bila mekša. Hobotnica se stavi u veći lonac i vrlo laganu vatru, zaliti sa sokom limuna i poklopiti na 25 minuta....
Kuvana hobotnica na grčki načinKuvana hobotnica na grčki način
23. sep.
Hobotnica se očisti, pri čemu se odstrane oči i sadržaj glave. Hobotnica se skuva dok ne omekša u malo vode - 20-25 minuta. Ocedi se i odstrani se koža....
Pipci hobotnice na žaruPipci hobotnice na žaru
24. jul
Operemo pipke hobotnice i isečemo jedan po jedan, pošto su dva po dva....
Grilovana hobotnica sa sosom od povrćaGrilovana hobotnica sa sosom od povrća
30. april
Zatim na zagrejanom maslinovom ulju izgrilovati hobotnicu sa obe strane i pri kraju naliti belo vino. Kada vino ispari može da se servira hobotnica. Prilog po želji dalmatinsko varivo Ili grilovano povrće....
Pipci od hobotnice na tiganjuPipci od hobotnice na tiganju
28. sep.
Isecite pipke skuvane hobotnice, prelijte dresingom, pokrijte posudu i ostavite da se marinira jedan sat. Začinjeni pipci hobotnice se zapeku na običnom ili gril tiganju oko 10 minuta....
Salata od hobotnice i maslinaSalata od hobotnice i maslina
15. mart
Kuvati hobotnicu 3 sata. Očistiti hobotnicu od kože i iseći je na kockice. Skuvati krompir i iseći na kocke. Luk iseci na listiće. Masline iseckati na četvrti. Pomešati hobotnicu, krompir, masline i luk....
Hobotnice na kanapeu od krompiraHobotnice na kanapeu od krompira
14. april
Kada budu gotovi, poređajte ih u tanjir, a preko njega stavite marinirane hobotnice. Možete posipati malo peršuna i staviti masline za ukras....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Hobotnica na roštilju sa pestom od spanaćaHobotnica na roštilju sa pestom od spanaća
05. feb.
Stavite je u šerpu, nemojte odmrzavati prethodno, sipajte vodu koliko da je pokrije. Dodajte luk, krupnije isečen, šargarepu, isečenu na krugove, belo vino i začine....
Salata od hobotnice na galicijski načinSalata od hobotnice na galicijski način
02. avgust
Prelijte hobotnicu hladnom vodom, neka proključa, pa je kuvajte oko 45 minuta na tihoj vatri. Izvadite da se ocedi. U vodu od hobotnice stavite oguljeni krompir i kuvajte ga dok ne bude gotov....
Koliko dugo se prži pileća džigerica?Koliko dugo se prži pileća džigerica?
14. nov.
Evo koliko je vremena potrebno da se prži pileća džigerica: Suprotno mnogim očekivanjima, pileća džigerica nije pogodna za previsoke temperature....
HobotnicaHobotnica
11. mart
Sastav hobotnice 100 g sveže hobotnice sadrži 16.2% belančevina, 79% vode, 1.9% masti, 1% ugljenih hidrata. 100 g hobotnice ima 86 kalorija....
Kako se prži u dubokom ulju?Kako se prži u dubokom ulju?
18. maj
Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
Pipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom uljuPipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom ulju
05. okt.
U tiganj na ringlu stavljamo maslinovo ulje da se zagreje u stavljamo oceđene pipke hobotnice....
Hobotnica na roštilju sa grilovanom jabukom i slatkom od šumskih jagodaHobotnica na roštilju sa grilovanom jabukom i slatkom od šumskih jagoda
21. feb.
U ugrejan i namazan tiganj stavljamo krugove da se griliju sa obe strane. Poređamo ih na tanjir. U rupe od krugova jabuka stavljamo po malo slatka od šumskih jagoda i odozgo poređamo komade hobotnice....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...