Pileće meso je nezaobilazan proizvod u svetu kulinarstva. Ima neprocenjive kvalitete ukusa koji mu daju počasno mesto u hiljadama bezvremenskih recepata.
Najveća prednost pilećeg mesa je što svaki njegov deo podjednako efikasno služi u pripremi raznih ukusnih jela.
Pileća džigerica - sočna, jedinstveno ukusna i jednostavna za pripremu! Ne zahteva komplikovane pripreme, a istovremeno su jela od nje kompletna i zasitiće vas.
Pileća džigerica je pogodna za glavno jelo ili kao predjelo.
Evo koliko je vremena potrebno da se prži pileća džigerica:
Suprotno mnogim očekivanjima, pileća džigerica nije pogodna za previsoke temperature. Što višu temperaturu odaberete, to će prskanje masti biti intenzivnije i nećete skuvati meso kako bi trebalo.
Najoptimalnija opcija je umerena temperatura prženja pilećih džigerica. Ako vaša ringla ima 6 stepeni, preporučljivo je da se držite na 4 ili 3. Ako je od 9 stepeni, dobro je pržiti na 6. stepenu.
Važna napomena je izbegavanje soljenja pre prženja, jer so sprečava da se džigerica prži i čini je čvršćom.
Pre prženja morate prethodno zagrejati ulje, a zatim pustiti džigericu da se prži.
U tom slučaju pustite je da se prži oko 3 do 4 minuta, a zatim je obavezno povremeno okretati džigerice u tiganju.
Ako primetite prskanje, obavezno smanjite temperaturu. Posle otprilike 6-8 minuta i možete da ih izvadite iz tiganja, a dobićete sočne pržene džigerice.
Ukupno optimalno vreme kuvanja je 10-15 minuta da biste zaista napravili savršenu džigericu.
Iz ove baze možete pripremiti i:
- pohovana džigerica;
- džigerica sa crnim lukom.
Komentari