Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
Zašto i kako se potapa čia?Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna....
03. dec.
Salata se kelerabom i ceđenim kiselim mlekomKelerabu oljuštimo i sečemo na kockice. Prelivamo sokom od limuna i posolimo. Odstoji 15 minuta.
Izgnječimo beli luk. Dodajemo kiselo mleko i mentu. Ovom smesom prelivamo kockice kelerabe.
Prilikom serviranja posipamo...
29. dec.
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Kako se koristi špric (poš) za torte?Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
02. jun
Za šta i kako se koristi rujKoristi od ruja
Ruj se koristi kod rana
Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
25. jul
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada mogu da se koriste lanena jaja?
Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
17. mart
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
03. jun
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiObično se koristi obično belo brašno, ali se po želji može koristiti i celuloza, pšenica ili druga specifična vrsta brašna prema vašim ličnim preferencijama....
23. jul
Zimska salata sa zelenom salatom i naromSeme bundeve se kratko tostira na suvom tiganju i dodaje se u zimsku salatu sa zelenom salatom i narom....
02. mart
Bogata salata sa ajsberg salatom i gorgonzolomNa gotovu salatu sa sirom se stavlja rukola, posipa se maslinovim uljem i poslužuje se.
Prijatno! Uživajte u jednoj neverovatno bogatoj salati sa ajsberg salatom i gorgonzolom!...
01. dec.
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?- Laneno brašno može zameniti jaja mešanjem sa vodom u odnosu 1:4;
- Laneno seme je odličan dodatak salatama od pečuraka i svežeg spanaća, a korist za telo je što mleveno laneno seme povećava apsorpciju za jačinu kostiju...
19. januar
Sve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestuU početku u Meksiku i Gvatemali, čiu su /iz porodice mente/ koristili Asteke i Maje u svemu - hrani, lekovima i u kozmetici.
Primene su toliko mnogo brojne - tačno koliko je i korisnih svojstava čie....
23. april
Čia semenke - koristi, unos i dozvoljena dnevna dozaZbog visoke hranljive i energetske vrednosti, čia semenke se uspešno koriste u dijetama za mršavljenje....
19. mart
Salata sa zelenom salatom i ananasom iz konzerveNaprskamo sokom od limuna i poređamo preko listova zelene salata. Druge dve jabuke, očišćene, isečemo na kocke. Isto tako isečemo na kocke očišćen celer, ananas iz konzerve i paradajz....
21. sep.
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiMeđutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
15. mart
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaćija se koristi za probleme kože, kose i noktiju.
Čisti pigmentaciju na licu, uklanja podočnjake, omekšava kožu, vlaži je i hrani....
11. sep.
Salata od kupusa sa zelenom salatom i paprikamaPomešamo sa isečenom zelenom salatom. Dodajemo isečene zelene paprike očišćene od drški i semenki.
Svež peršun operemo i iseckamo na sitno. Crveni luk isečemo na krugove u zajedno sa peršunom dodajemo u salatu....
20. april
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
13. januar
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Salate sa sirovim morskim šparglama
Zbog svog hrskavog ukusa i teksture, morske špargle se koriste u salatama gde daju osvežavajući i morski ukus....
30. nov.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar