Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Preliv od senfa sa limunomDobro umutite senf sa sokom od limuna, dodajte prstohvat kima, so i biber.
Po želji, dobijeni preliv možete razrediti sa malo pilećeg bujona.
Može se koristiti za salate od krompira i sa pilećim mesom....
Šnicle sa sosom od senfa i pavlakeDodajte belo vino i promešajte, da se odlepe svi karamelizovani komadići, koji su ostali od prženja mesa.
Dodajte pavlaku i senf i promešajte dobro, da se dva sastojka pomešaju....
Šnicle u sosu od senfa i pavlakeU masnoću od prženja dodati supu ili vodu, dodati neutralnu pavlaku i promešati.-Kisele krastavce iseći na kockice pa ih ubaciti u sos i promešati.
Dodati senf i peršuni kratko prokrčkati....
Sos od senfa sa mirođijom za lososaSve izmešati i ostaviti 15 minuta da se ukusi sjedine.
Sos od senfa sa mirođijom pogodan je za garniranje usoljenog i pečenog lososa.
Njime možete premazati i svežeg lososa i ispeći ga u rerni....
Kako da čuvate sok od limete?Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete u roku od dve nedelje, onda pripremite sebi ukusan i zdrav sok....
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da pripremimo sirup od zoveJedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi limuntus za kiselinu.
Potrebno vam je 45 cvetova zove. Ona miriše mnogo nežno i zadovoljstvo da je berete....
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraPrva stvar koju treba da uradite je da skinete rešetku aspiratora da biste je očistili od nagomilane masnoće i prljavštine.
Najednostavniji način je da rešetku stavite u sudoperu sa preparatom za pranje sudova....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaPasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Kako sami da napravimo začine od povrćaEvo kako:
Začin od povrća
Potrebni sastojci: 1 vezica peršuna, 1 vezica celera, 1 vezica mirođije, 1 glavica luka, 1 glavica belog luka, ½ ili 1 stručak praziluka, 4-5 srednjih šargarepa, 3-4 zelene paprike, 3-4 crvene...
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeNajviše se koriste dunje kako u kulinarstvu, tako i kao lek iz narodne medicine, ali od delova koji se ne koriste za konzumaciju, prave se različiti lekovi. Među onima koji se koriste u tu svrhu je i kora dunje....
Piletina u sosu od senfaMožete dodati još malo bujona da se sos razblaži i pustiti da se krčka sa mesom. Posolite po ukusu.
Poslužite ovo raskošno i lako jelo - piletinu u sosu od senfa, sa grančicama sveže ili sušene majčine dušice....