Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Preliv od senfa sa limunomDobro umutite senf sa sokom od limuna, dodajte prstohvat kima, so i biber.
Po želji, dobijeni preliv možete razrediti sa malo pilećeg bujona.
Može se koristiti za salate od krompira i sa pilećim mesom....
27. april
1
Šnicle sa sosom od senfa i pavlakeDodajte belo vino i promešajte, da se odlepe svi karamelizovani komadići, koji su ostali od prženja mesa.
Dodajte pavlaku i senf i promešajte dobro, da se dva sastojka pomešaju....
20. jun
Šnicle u sosu od senfa i pavlakeU masnoću od prženja dodati supu ili vodu, dodati neutralnu pavlaku i promešati.-Kisele krastavce iseći na kockice pa ih ubaciti u sos i promešati.
Dodati senf i peršuni kratko prokrčkati....
19. nov.
2
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i medaPoklopite, smanjite jačinu vatre na pola i ostavite da se krčka oko 5-6 minuta ili dok se tečnost ne redukuje na pola.
Skinite tiganj sa vatre i dodajte prethodno pomešan senf, med i 1 supenu kašiku maslaca....
20. jun
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaVoda ili sveže mleko
Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
31. mart
Sos od senfa sa mirođijom za lososaSve izmešati i ostaviti 15 minuta da se ukusi sjedine.
Sos od senfa sa mirođijom pogodan je za garniranje usoljenog i pečenog lososa.
Njime možete premazati i svežeg lososa i ispeći ga u rerni....
26. jul
Pileći bataci sa sosom od senfa i topljenog siraUgrejte ulje na jakoj vatri i pržite batake po 2-3 minuta sa svih strana da dobiju zlatnu boju.
Izvadite ih iz ulja u posebnu posudu. Stavite u tiganj maslac, senf i pola bujona....
25. avgust
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana.
Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete...
29. nov.
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima.
Paradajz sok će vam osigurati vitamine...
24. dec.
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove je veoma jednostavan za pripremu, a tokom leta je veoma prijatan i aromantičan način da izađete na kraj sa vrućinama.
Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi...
01. okt.
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKoristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda. Nezamenljiva...
01. avgust
Kako da uklonimo mrlje od čokolade?Nakon navedenog vremena, uklonite preostalo mleko mekom stranom sunđera i zatim ponovite postupak.
Takođe pogledajte kako ukloniti mrlje od senfa i uklanjanje mrlja od krvi....
16. feb.
1
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Operite ruke, dobro ih osušite, uklonite prstenje da se testo ne bi zalepilo za njih i da oni ne poremete njegovo glatko mešenje!...
02. jul
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeDunja je ćesto nazivana Zlatna jabuka i najstarije je voće poznato čoveku. još je Homer govorio o neobičnom voćnom drvetu u vrtovima Hisperida. Pre 2600 godina čovek je upoznao ovaj magični prirodni dar i saznao je o njegovim...
15. jul
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaZa njega vam je potrebno 1 supena kašika pirinčanog sirćeta, 2 kašičice ljutog senfa, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice šećera, 4 supene kašike soja sosa, prstohvat belog bibera, 3 supene kašike ulja od kikirikija i 1 supena...
07. april
Kako sami da napravimo začine od povrćaZačini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. Jedno dobro rešenje tokom letnjih meseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerzalne...
06. april
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli.
Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
28. sep.
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaPasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
27. jul
Pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkamaServirajte pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama sa povrćem, dinstanim na pari!...
06. mart
Sos od pavlake i senfa sa kaparom i svežim bosiljkomDodajte 1 kašičicu belog senfa, 1 kašiku dižon senfa, 1 kašičicu meda, sok od pola limuna i dobro promešajte. Začinite fino mlevenim semenom korijandera i sušenim origanom....
04. avgust
Piletina u sosu od senfaMožete dodati još malo bujona da se sos razblaži i pustiti da se krčka sa mesom. Posolite po ukusu.
Poslužite ovo raskošno i lako jelo - piletinu u sosu od senfa, sa grančicama sveže ili sušene majčine dušice....
14. dec.