Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Preliv od senfa sa limunomPreliv od senfa sa limunom
27. april
1
Dobro umutite senf sa sokom od limuna, dodajte prstohvat kima, so i biber. Po želji, dobijeni preliv možete razrediti sa malo pilećeg bujona. Može se koristiti za salate od krompira i sa pilećim mesom....
Šnicle sa sosom od senfa i pavlakeŠnicle sa sosom od senfa i pavlake
20. jun
Dodajte belo vino i promešajte, da se odlepe svi karamelizovani komadići, koji su ostali od prženja mesa. Dodajte pavlaku i senf i promešajte dobro, da se dva sastojka pomešaju....
Šnicle u sosu od senfa i pavlakeŠnicle u sosu od senfa i pavlake
19. nov.
2
U masnoću od prženja dodati supu ili vodu, dodati neutralnu pavlaku i promešati.-Kisele krastavce iseći na kockice pa ih ubaciti u sos i promešati. Dodati senf i peršuni kratko prokrčkati....
Pastrmka sa sosom od senfa i limunaPastrmka sa sosom od senfa i limuna
24. avgust
Pastrmka sa sosom od senfa i limuna je gotova....
Kotleti od ajkule u sosu od senfa i medaKotleti od ajkule u sosu od senfa i meda
20. jun
Sipajte vino i ostavite da alkohol ispari. Dodajte bujon i sok od limuna, začinite solju i začinima....
Sos od senfa sa mirođijom za lososaSos od senfa sa mirođijom za lososa
26. jul
Sve izmešati i ostaviti 15 minuta da se ukusi sjedine. Sos od senfa sa mirođijom pogodan je za garniranje usoljenog i pečenog lososa. Njime možete premazati i svežeg lososa i ispeći ga u rerni....
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Voda ili sveže mleko Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
Pileći bataci sa sosom od senfa i topljenog siraPileći bataci sa sosom od senfa i topljenog sira
25. avgust
Ugrejte ulje na jakoj vatri i pržite batake po 2-3 minuta sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz ulja u posebnu posudu. Stavite u tiganj maslac, senf i pola bujona....
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete u roku od dve nedelje, onda pripremite sebi ukusan i zdrav sok....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Jedan od načina za pripremu sirupa od zove i da se on napravi od cvetova i da se koristi limuntus za kiselinu. Potrebno vam je 45 cvetova zove. Ona miriše mnogo nežno i zadovoljstvo da je berete....
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKako da očistimo rešetke od aspiratora
01. avgust
Prva stvar koju treba da uradite je da skinete rešetku aspiratora da biste je očistili od nagomilane masnoće i prljavštine. Najednostavniji način je da rešetku stavite u sudoperu sa preparatom za pranje sudova....
Kako da uklonimo mrlje od čokolade?Kako da uklonimo mrlje od čokolade?
16. feb.
1
Takođe pogledajte kako ukloniti mrlje od senfa i uklanjanje mrlja od krvi....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Pasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Evo kako: Začin od povrća Potrebni sastojci: 1 vezica peršuna, 1 vezica celera, 1 vezica mirođije, 1 glavica luka, 1 glavica belog luka, ½ ili 1 stručak praziluka, 4-5 srednjih šargarepa, 3-4 zelene paprike, 3-4 crvene...
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeKako da pomognemo sebi korama od dunje
15. jul
Najviše se koriste dunje kako u kulinarstvu, tako i kao lek iz narodne medicine, ali od delova koji se ne koriste za konzumaciju, prave se različiti lekovi. Među onima koji se koriste u tu svrhu je i kora dunje....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Kao i sa ostalim mastima, ne treba da zaboravite da treba da pazite sa količinom, pošto postoji rizik od gojenja....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Pr eobrade ohladite file i blender, kako biste dobilihomogenu smesu....
Sos od pavlake i senfa sa kaparom i svežim bosiljkomSos od pavlake i senfa sa kaparom i svežim bosiljkom
04. avgust
Dodajte 1 kašičicu belog senfa, 1 kašiku dižon senfa, 1 kašičicu meda, sok od pola limuna i dobro promešajte. Začinite fino mlevenim semenom korijandera i sušenim origanom....
Pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkamaPileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama
06. mart
Servirajte pileće šnicle u sosu od pavlake i senfa sa pečurkama sa povrćem, dinstanim na pari!...
Piletina u sosu od senfaPiletina u sosu od senfa
14. dec.
Možete dodati još malo bujona da se sos razblaži i pustiti da se krčka sa mesom. Posolite po ukusu. Poslužite ovo raskošno i lako jelo - piletinu u sosu od senfa, sa grančicama sveže ili sušene majčine dušice....