Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Kako da brzo oljuštimo krompir? Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Odvojte dovoljno vremena da ih osušite, pre nego što ih oljuštite - ako ćete ih sirove guliti. To će garantovati da oni neće biti toliko klizavi dok ih budete držali....
Kako da lako oljuštite tikvice?Kako da lako oljuštite tikvice?
18. april
Evo kako možete da oljuštite tikvice lako i efikasno: Obično stepen težine ljuštenja zavisi od zrelosti tikvica. Ako su mlade, treba da imate nož, dasku za sečenje i ljuštilicu za povrće....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Kažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
Kako oljuštiti nar?Kako oljuštiti nar?
26. nov.
Kako da oljuštite nar? Postoji nekoliko načina za uklanjanje kore nara. Najefikasniji način u ovom trenutku je "podvodna" tehnika. Izbegava se stvaranje mrlja i omogućava da se sakupe sva zrna....
Kako da lako oljuštimo jabuke?Kako da lako oljuštimo jabuke?
29. sep.
U većini recepata potrebno je oljuštiti jabuku i očistiti je, jer je njena kora čvrsta i nepoželjna je da ostane prilikom obrade, pa je većina ljudi radije uklanja....
Kako da lako oljuštimo cveklu?Kako da lako oljuštimo cveklu?
21. sep.
Kada je potrebno da oljuštite samo nekoliko komada cvekle, prvo je neophodno da ih odaberete na osnovu oblika, voje i veličine. Uzmite samo zdrave plodove....
Kako lako oljuštiti škampe?Kako lako oljuštiti škampe?
19. okt.
Oljuštite ljusku. Oklop skinite sa obe strane reza i odbacite. Uklonite rep kao u prvom metodu. Isecite škampe duž leđa nožem. Pažljivo prođite nožem duž zadnje strane škampa....
Kako lako oljuštiti pomorandžu?Kako lako oljuštiti pomorandžu?
18. april
Ponekad možete da napravite veliki nered dok pokušavate da oljuštite pomorandžu. Naravno, i dalje uspevate da završite posao, čak i bez posebnih tehnika ili veština....
Kako lako oljuštiti jaja?Kako lako oljuštiti jaja?
01. april
Posle toga ih oljuštite bez bilo kakvog problema. Jaja koja nisu toliko sveža i koja su stajala nekoliko dana u frižideru se mnogo lakše ljušte....
Kako da lako oljuštimo kuvana jajaKako da lako oljuštimo kuvana jaja
25. maj
Ako želite da znate kako da lako oljuštite svoje jaje - brzo i bez ostataka ljuske i da ga održite celim, čitajte dalje. Evo kako lako oljuštiti kuvano jaje - Prvo što treba da uradite je, naravno, da skuvate jaje....
Kako da lako oljuštimo crni luk?Kako da lako oljuštimo crni luk?
03. okt.
Stoga je gotovo nemoguće oljuštiti luk bez suza....
Kako da lako oljuštimo pečene paprike?Kako da lako oljuštimo pečene paprike?
28. januar
Pečene paprike se ljušte lakše, ako ih odmah nakon pečenja stavite u najlon kesu. Kesa treba da bude potpuno zatvorena. Pečene paprike ostavite u kesi oko 10 minuta i nakon toga ih ljuštite. Paprike se unutar kese dodatno...
Kako da pomognemo sebi korama od dunjeKako da pomognemo sebi korama od dunje
15. jul
Infuz od kora dunje dobro pere posedelu kosu. Samo od kore ploda se prave i slatko od dunja, žele od dunja, pirea od dunja i druga kulinarska iskušenja. Pogledajte još koristi semenki dunje....
Pečene dunje u kesiPečene dunje u kesi
09. dec.
Vezuje se kesa žicom i izbocka se iglicom na nekoliko mesta kako bi izlazila para i da ne bi popucala. Desert sa dunjama se peče na 200-220°C dok ne omekšaju i ne porumene aromatične dunje....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku. U nedostatku vremena, svima smeta što je za preradu jabuka potrebno mnogo da se ona oljušti i odvoji srce....
Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?Kako da brzo i lako oljuštimo bademe?
26. avgust
Bademi su orašasti plodovi koji imaju izuzetno veliku hranjivu vrednost. Kao i ostali orašasti plodovi i bademi su bogati mnogim vitaminima i mineralima, kao što je vitamin E, kalcijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, cink...
Slatko od dunja u kockicamaSlatko od dunja u kockicama
31. maj
Kada ih ubodete čačkalicom i ona lako ulazi, to znači da su gotove. Izvadite ih iz vode i ostavite da se ohlade. 2. Oljuštite, izvadite unutrašnjost i isecite je na kockice. Iscedite sok od limuna preko njih....
Slatko od dunja u komadimaSlatko od dunja u komadima
15. jul
Dunje oljuštiti, iseći na veće komade i prebaciti u lonac. Naliti hladnom vodom, staviti na šporet da provri i vri deset minuta, pa ocediti dunje i naliti opet hladnom vodom. Postupak ponoviti još dva puta....
Slatko od dunja u mini pekariSlatko od dunja u mini pekari
16. nov.
Ogulimo dunje i izrendamo ih na krupno rende. U posudu mašine za hleb stavljamo izrendane dunje. U njih dodajemo limunov sok, vodu, šećer i odmah uključujemo mašinu da radi....
Slatko od dunja i krušakaSlatko od dunja i krušaka
17. jul
Dodajte karanfilić i ostavite slatko da se kuva dok se ne zgusne uz mešanje. Na kraju dodajte limuntus i rozetlu za aromu. Rasporedite slatko od dunja i kruški u tople teglice....