Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Paradajz čorba za bebeOčišćena šargarepa i celer se prelivaju vodom i kuvaju se dok ne omekšaju.
Dodaje se paradajz, oljušten i narendan na rende i pirinač, kuva se dodatno. U gotovu supu se stavlja so i šećer....
27. jul
Paradajz-PaprikeParadajz-paprike imaju široku upotrebu u pravljenju razlićitih turšija za zimu....
12. sep.
Paradajz: Nutritivne činjenice i zdravstvene koristiParadajz je glavni izvor u ishrani antioksidansa likopena, koji je povezan sa mnogim zdravstvenim koristima, uključujući smanjeni rizik od srčanih bolesti i raka....
15. jun
Kako se konzervira paradajz u teglamaDa bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav, sa glatkom površinom bez ikakvih fleka....
02. maj
Koji začin se za šta koristi?Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
25. nov.
Da napravimo čeri paradajz za zimuEvo kako:
Sušeni čeri paradajz
Potrebni sastojci: 12-14 komada čeri paradajza, 1 kg soli, 1/2 kg šećera, 1 kašičica suve majčine dušice, 3 supene kašike maslinovog ulja....
17. mart
Paradajz za zimuParadajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima.
Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
05. okt.
Jedite jabuke i paradajz za zdrava plućaNajviše koristi od jabuka i paradajza će imati bivši pušači. Međutim, da bi imalo efekta, treba da konzumirate sveže jabuke i paradajz....
28. jun
Konzerviranje paradajzaDošao je period pravljenja najrazličitijih konzervi i turšija. Paradajz se koristi u dosta gozbi i konzerve od ovog povrća su obavezne.
Sterilišu se lako....
27. januar
Bolesti paradajzaTo je posledica činjenice da je zemljište dosta isprano kišama, voda je rastvorila i odnela sve korisne materije korenskom sistemu paradajza....
02. okt.
Najukusnija paradajz čorbaPosipamo peršunom ili ljutom paprikom i serviramo najukusniju paradajz čorbu....
18. mart
Toskanska paradajz čorbaSipajte vodu i kad provri dodajte kockicu bujona, paradajz, majčinu dušicu, bosiljak, origano, so i alevu papriku.
Smanjite ringlu i dodajte sočivo, zajedno sa paradajz pire....
14. april
Seoska paradajz čorbaAko koristite paradajz pire, bolje je da ne bude koncetrat i treba da se razredi sa malo vode. Možete koristiti i paradjz iz konzerve, koji usitnite uz pomoć pasatora....
10. april
Italijanska paradajz čorbaDodajte sitno naseckani paradajz i dinstajte oko 5 minuta.
Sipajte bujon. Posolite, dodajte biber, šećer i ostavite supu da se kuva još 20 minuta....
11. jul
Posna paradajz čorbaOperite, oljuštite i naseckajte paradajz na male kockice. Stavite ga da se kuva u posoljenoj vodi zajedno sa sitno iseckanim krompirom i paprikama. Čim čorba provri, dodajte pirinač....
14. jul
Tradicionalna paradajz čorbaPoslužite tradicionalnu paradajz čorbu sa izmrvljenim sirom i prstohvatom bosiljka.
Prijatno!...
13. maj
Letnja paradajz čorbaDodajte paradajz, beli luk i ostale sastojke. Izvadite masnoću i ostavite smesu da se krčka oko 30 minuta. Pasirajte čorbu i sipajte unutra pavlaku, začinite solju i biberom. Promešajte....
19. jun
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Čizkejk koji se ne pečeZa voćni preliv:
Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
21. april
1
Konzervisan paradajz za zimuKonzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....
01. okt.
Paradajz sos za roštiljDodajte i kečap i stavite sos da se kuva 20-ak minuta na tihoj vatri. S vremena na vreme mešajte.
Skinite sa vatre i ohladite. Čuvajte u frižideru....
21. maj
Paradajz čorba sa boranijomZatim uliti sok od paradajza i ostaviti još nekoliko minuta na umerenoj vatri nakon što proključa.
Tada je ova paradajz čorba sa boranijom gotova i spremna za posluživanje....
28. maj