Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ParadajzParadajz
06. jun
Koristi od paradajza Paradajz je veran pomoćnik pri dijetetskoj ishrani....
Paradajz čorba za bebeParadajz čorba za bebe
27. jul
Očišćena šargarepa i celer se prelivaju vodom i kuvaju se dok ne omekšaju. Dodaje se paradajz, oljušten i narendan na rende i pirinač, kuva se dodatno. U gotovu supu se stavlja so i šećer....
Paradajz-PaprikeParadajz-Paprike
12. sep.
Paradajz-paprike imaju široku upotrebu u pravljenju razlićitih turšija za zimu....
Paradajz: Nutritivne činjenice i zdravstvene koristiParadajz: Nutritivne činjenice i zdravstvene koristi
15. jun
Paradajz je glavni izvor u ishrani antioksidansa likopena, koji je povezan sa mnogim zdravstvenim koristima, uključujući smanjeni rizik od srčanih bolesti i raka....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Da bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav, sa glatkom površinom bez ikakvih fleka....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Evo kako: Sušeni čeri paradajz Potrebni sastojci: 12-14 komada čeri paradajza, 1 kg soli, 1/2 kg šećera, 1 kašičica suve majčine dušice, 3 supene kašike maslinovog ulja....
Paradajz čorba sa kuglicama za supuParadajz čorba sa kuglicama za supu
14. feb.
Prijatno uz paradajz čorbu sa kuglicama za supu!...
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz za zimu je gotov kada se prođe kašikom po dnu i ostane puteljak u zgušnjenim paradajzima. Po želji može da se doda sitno iseckani peršun....
Jedite jabuke i paradajz za zdrava plućaJedite jabuke i paradajz za zdrava pluća
28. jun
Najviše koristi od jabuka i paradajza će imati bivši pušači. Međutim, da bi imalo efekta, treba da konzumirate sveže jabuke i paradajz....
Konzerviranje paradajzaKonzerviranje paradajza
27. januar
Došao je period pravljenja najrazličitijih konzervi i turšija. Paradajz se koristi u dosta gozbi i konzerve od ovog povrća su obavezne. Sterilišu se lako....
Bolesti paradajzaBolesti paradajza
02. okt.
To je posledica činjenice da je zemljište dosta isprano kišama, voda je rastvorila i odnela sve korisne materije korenskom sistemu paradajza....
Najukusnija paradajz čorbaNajukusnija paradajz čorba
18. mart
Posipamo peršunom ili ljutom paprikom i serviramo najukusniju paradajz čorbu....
Toskanska paradajz čorbaToskanska paradajz čorba
14. april
Sipajte vodu i kad provri dodajte kockicu bujona, paradajz, majčinu dušicu, bosiljak, origano, so i alevu papriku. Smanjite ringlu i dodajte sočivo, zajedno sa paradajz pire....
Seoska paradajz čorbaSeoska paradajz čorba
10. april
Ako koristite paradajz pire, bolje je da ne bude koncetrat i treba da se razredi sa malo vode. Možete koristiti i paradjz iz konzerve, koji usitnite uz pomoć pasatora....
Italijanska paradajz čorbaItalijanska paradajz čorba
11. jul
Dodajte sitno naseckani paradajz i dinstajte oko 5 minuta. Sipajte bujon. Posolite, dodajte biber, šećer i ostavite supu da se kuva još 20 minuta....
Posna paradajz čorbaPosna paradajz čorba
14. jul
Operite, oljuštite i naseckajte paradajz na male kockice. Stavite ga da se kuva u posoljenoj vodi zajedno sa sitno iseckanim krompirom i paprikama. Čim čorba provri, dodajte pirinač....
Tradicionalna paradajz čorbaTradicionalna paradajz čorba
13. maj
Poslužite tradicionalnu paradajz čorbu sa izmrvljenim sirom i prstohvatom bosiljka. Prijatno!...
Letnja paradajz čorbaLetnja paradajz čorba
19. jun
Dodajte paradajz, beli luk i ostale sastojke. Izvadite masnoću i ostavite smesu da se krčka oko 30 minuta. Pasirajte čorbu i sipajte unutra pavlaku, začinite solju i biberom. Promešajte....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za voćni preliv: Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
Konzervisan paradajz za zimuKonzervisan paradajz za zimu
01. okt.
Konzervisani paradajz za zimu posle možemo da koristimo za različite čorbe sa paradajzom, jela od paradajza, postan pirinač i svašta još....
Paradajz sos za roštiljParadajz sos za roštilj
21. maj
Dodajte i kečap i stavite sos da se kuva 20-ak minuta na tihoj vatri. S vremena na vreme mešajte. Skinite sa vatre i ohladite. Čuvajte u frižideru....
Paradajz čorba sa boranijomParadajz čorba sa boranijom
28. maj
Zatim uliti sok od paradajza i ostaviti još nekoliko minuta na umerenoj vatri nakon što proključa. Tada je ova paradajz čorba sa boranijom gotova i spremna za posluživanje....