Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjski obrazi na roštiljuSvinjske obraze isecite na tanke kriške jednake veličine. Pospite solju, biberom, kuminom i nekoliko sitno iseckanih pera mladog luka, ostavite na jedan sat na hladnom mestu....
05. jul
Marinirani svinjski obrazi na roštiljuIzvadite i servirajte marinirane svinjske obraze na roštilju tople u odgovarajućem tanjiru....
22. jul
Svinjski obrazi sa pivom i krompiromPojačajte vatru do maksimuma i kratko pecite svinjske obraze, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvadite i njih, pospite sveže sa mlevenim biberom i uvijte u aluminijumsku foliju.
4....
22. april
Svinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudiKada su svinjski obrazi sa povrćem u đuvečari gotovi, ostavite ih da stoje u rerni još nekoliko sati, ako imate tu mogućnost.
Nakon toga ih poslužite sa peršunom i uživajte!...
01. sep.
Krti svinjski obrazi sa pireom od šargarepeStavite vino i kuvajte dok ne ispari, nakon toga sipajte 1-1.2 litra vode i čim provri dodajte svinjske obraze. Poklopite i ostavite oko jedan sat da vri na umerenoj vatri.
5....
01. mart
Popareni svinjski obraziSvinjske obraze stavite u salamuru od 2 litre vode i 300 g soli. Ostavite da odstoji dva dana na hladnom mestu.
Kisele se dva sata. Nakon toga poparite u rasolu oko 15 minuta....
02. sep.
Obrazi od oslića u sosuObrazi od oslića su delikates, tipičan za baskijku kuhinju. Ne možete da posetite San Sebastijan i da ovo jelo ne sretnete u mnogobrojnim, kako ekskluzivnim, tako i običnim restoranima....
07. april
Teleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepamaTeleći obrazi su jedno od najukusnijih i najkrhkijih mesa, koje lično određujem kao delikates.
2....
08. jun
Teleći obrazi sa pirinčem, prazilukom i majčinom dušicomTeleći obrazi su mišić što ne znači da su tvrdi, već naprotiv, ovo je možda najkrhkije i najukusnije meso kada je pravilno spremljeno....
27. jun
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Svinjsko meso se može spremiti na najrazličitije načine, a svinjski ražnjići su apsolutna klasika....
23. januar
Za šta su korisni bademi?Bademi spadaju u najhranljivije orašaste plodove. Oni su bogati proteinima, "dobrim" mastima, vitaminima i mineralima. U poslednje vreme se bademi ubrajaju u tzv. super namirnice.
Koristi koje donosi konzumacija...
03. avgust
Šta su prosti ugljeni hidrati?Ugljeni hidrati su važni elementi u našoj ishrani. Oni su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoje dve glavne kategorije ugljenih hidrata. To su prosti ugljeni hidrati, koji se takođe nazivaju i nepotpuni ugljeni...
21. jun
Za šta su korisne kupine?Slično svom šumskom voću, kupine sadrže velike količine antioksidanasa. Ukusno voće pomaže u jačanju nervnog sistema i jača izdržljivost stresa.
Da biste shvatili koja su unikatna korisna svojstva kupina, prosto pogledajte...
26. feb.
Za šta su korisne borovnice?Borovnice mogu da se konzumiraju sveže ubrane ili da se uključe u različite recepte. One su poslastica pre svega karakteristična za letnje godišnje doba. Mogu da se kupe i zamrznute iz prodavnicama. Imaju sladak ukus i...
16. mart
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniUključite rernu na 180 stepeni.
Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom.
Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
08. feb.
Mekani teleći obrazi1. Očistite meso od žilica i masnoće po površini, utrljajte ga biberom i uvaljajte ga u malo brašna, pa istresite višak. Na jakoj vatri ga propržite samo da napravi koricu i da zatvori sokove unutra. Izvadite meso i umotajte...
31. okt.
Acidofilni napici - za šta su korisniMlečni proizvodi su jedni od najomiljenijih kod miliona ljudi po svetu, a takođe oni su dragocen izvor niza vitamina, minerala i mikroelemenata važnih za naše zdravlje. Acidofilni napici nisu mnogo poznati, ali sa druge strane...
09. sep.
Šta su to složeni ugljeni hidrati?Ugljeni hidrati su glavni izvor energije za telo. Oni ne samo da snabdevaju mišiće potrebnom energijom, već su odgovorni i za pravilno funkcionisanje centralnog nervnog sistema. To je zbog činjenice da ih mozak koristi...
22. jun
Šta je svinjski pauflek?Glavni delovi svinjskog mesa su svinjski vrat, krmenadle, biftek, svinjska plećka, svinjske grudi, but, kolenica, svinjska glava, kontrafile.
U tom pogledu treba pomenuti i manju komponentu - svinjski pauflek....
19. april
Šta je svinjski medaljon?Svinjski medaljoni se uglavnom prave od svinjskog bifteka - mišića koji se nalazi na unutrašnjoj strani kičme produžetku svinjskih rebarca.
Svaki biftek se prodaje ceo i težak je u proseku oko pola kilograma....
18. feb.
1
Šta je svinjski kare?Nedostatak masnoće nalaže da budete posebno oprezni u kulinarskoj obradi karea, jer ako ne pazite, kare veoma lako može da zagori i da postane veoma suvo....
11. januar
Za šta su korisne ljuske crvenog lukaSvi znaju da je luk koristan i za nas i da je lepo da jedemo ovo povrće često. Posebno crveni luk, koji se preporučuje dijabetičarima zbog svojih korisnih svojstava. Njegova redovna konzumacija reguliše nivo insulina...
05. nov.
Svinjska mastSvinjska mast predstavlja vrstu masti koja se dobija tako što se slanina od svinje /ili loj/ termički obradi. Poznate su dve vrste svinjske masti - čvrsta i tečna....
30. avgust