Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjski obrazi na roštiljuSvinjski obrazi na roštilju
05. jul
Svinjske obraze isecite na tanke kriške jednake veličine. Pospite solju, biberom, kuminom i nekoliko sitno iseckanih pera mladog luka, ostavite na jedan sat na hladnom mestu....
Svinjski obrazi u sosu od vinaSvinjski obrazi u sosu od vina
05. mart
obraza). 5....
Marinirani svinjski obrazi na roštiljuMarinirani svinjski obrazi na roštilju
22. jul
Izvadite i servirajte marinirane svinjske obraze na roštilju tople u odgovarajućem tanjiru....
Svinjski obrazi sa pivom i krompiromSvinjski obrazi sa pivom i krompirom
22. april
Pojačajte vatru do maksimuma i kratko pecite svinjske obraze, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvadite i njih, pospite sveže sa mlevenim biberom i uvijte u aluminijumsku foliju. 4....
Svinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudiSvinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudi
01. sep.
Kada su svinjski obrazi sa povrćem u đuvečari gotovi, ostavite ih da stoje u rerni još nekoliko sati, ako imate tu mogućnost. Nakon toga ih poslužite sa peršunom i uživajte!...
Krti svinjski obrazi sa pireom od šargarepeKrti svinjski obrazi sa pireom od šargarepe
01. mart
Stavite vino i kuvajte dok ne ispari, nakon toga sipajte 1-1.2 litra vode i čim provri dodajte svinjske obraze. Poklopite i ostavite oko jedan sat da vri na umerenoj vatri. 5....
Prženi svinjski obraziPrženi svinjski obrazi
27. okt.
Servirajte pržene svinjske obraze kao ukusno pivsko meze....
Popareni svinjski obraziPopareni svinjski obrazi
02. sep.
Svinjske obraze stavite u salamuru od 2 litre vode i 300 g soli. Ostavite da odstoji dva dana na hladnom mestu. Kisele se dva sata. Nakon toga poparite u rasolu oko 15 minuta....
Obrazi od oslića u sosuObrazi od oslića u sosu
07. april
Obrazi od oslića su delikates, tipičan za baskijku kuhinju. Ne možete da posetite San Sebastijan i da ovo jelo ne sretnete u mnogobrojnim, kako ekskluzivnim, tako i običnim restoranima....
Teleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepamaTeleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepama
08. jun
Teleći obrazi su jedno od najukusnijih i najkrhkijih mesa, koje lično određujem kao delikates. 2....
Teleći obrazi sa pirinčem, prazilukom i majčinom dušicomTeleći obrazi sa pirinčem, prazilukom i majčinom dušicom
27. jun
Teleći obrazi su mišić što ne znači da su tvrdi, već naprotiv, ovo je možda najkrhkije i najukusnije meso kada je pravilno spremljeno....
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?
23. januar
Svinjsko meso se može spremiti na najrazličitije načine, a svinjski ražnjići su apsolutna klasika....
Za šta su korisni bademi?Za šta su korisni bademi?
03. avgust
Bademi spadaju u najhranljivije orašaste plodove. Oni su bogati proteinima, "dobrim" mastima, vitaminima i mineralima. U poslednje vreme se bademi ubrajaju u tzv. super namirnice. Koristi koje donosi konzumacija...
Šta su prosti ugljeni hidrati?Šta su prosti ugljeni hidrati?
21. jun
Ugljeni hidrati su važni elementi u našoj ishrani. Oni su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoje dve glavne kategorije ugljenih hidrata. To su prosti ugljeni hidrati, koji se takođe nazivaju i nepotpuni ugljeni...
Za šta su korisne kupine?Za šta su korisne kupine?
26. feb.
Slično svom šumskom voću, kupine sadrže velike količine antioksidanasa. Ukusno voće pomaže u jačanju nervnog sistema i jača izdržljivost stresa. Da biste shvatili koja su unikatna korisna svojstva kupina, prosto pogledajte...
Za šta su korisne borovnice?Za šta su korisne borovnice?
16. mart
Borovnice mogu da se konzumiraju sveže ubrane ili da se uključe u različite recepte. One su poslastica pre svega karakteristična za letnje godišnje doba. Mogu da se kupe i zamrznute iz prodavnicama. Imaju sladak ukus i...
Slatkiši koji su odavno zaboravljeniSlatkiši koji su odavno zaboravljeni
08. feb.
Uključite rernu na 180 stepeni. Mutite belanca sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg. Dodajte čokoladu i orašaste plodove, oprezno mešajuci spatulom. Obložite pleh papirom za pečenje. Uz pomoć viljuške ili špricem...
Mekani teleći obraziMekani teleći obrazi
31. okt.
1. Očistite meso od žilica i masnoće po površini, utrljajte ga biberom i uvaljajte ga u malo brašna, pa istresite višak. Na jakoj vatri ga propržite samo da napravi koricu i da zatvori sokove unutra. Izvadite meso i umotajte...
Acidofilni napici - za šta su korisniAcidofilni napici - za šta su korisni
09. sep.
Mlečni proizvodi su jedni od najomiljenijih kod miliona ljudi po svetu, a takođe oni su dragocen izvor niza vitamina, minerala i mikroelemenata važnih za naše zdravlje. Acidofilni napici nisu mnogo poznati, ali sa druge strane...
Šta su to složeni ugljeni hidrati?Šta su to složeni ugljeni hidrati?
22. jun
Ugljeni hidrati su glavni izvor energije za telo. Oni ne samo da snabdevaju mišiće potrebnom energijom, već su odgovorni i za pravilno funkcionisanje centralnog nervnog sistema. To je zbog činjenice da ih mozak koristi...
Šta je svinjski pauflek?Šta je svinjski pauflek?
19. april
Glavni delovi svinjskog mesa su svinjski vrat, krmenadle, biftek, svinjska plećka, svinjske grudi, but, kolenica, svinjska glava, kontrafile. U tom pogledu treba pomenuti i manju komponentu - svinjski pauflek....
Šta je svinjski medaljon?Šta je svinjski medaljon?
18. feb.
1
Svinjski medaljoni se uglavnom prave od svinjskog bifteka - mišića koji se nalazi na unutrašnjoj strani kičme produžetku svinjskih rebarca. Svaki biftek se prodaje ceo i težak je u proseku oko pola kilograma....
Šta je svinjski kare?Šta je svinjski kare?
11. januar
Nedostatak masnoće nalaže da budete posebno oprezni u kulinarskoj obradi karea, jer ako ne pazite, kare veoma lako može da zagori i da postane veoma suvo....
Za šta su korisne ljuske crvenog lukaZa šta su korisne ljuske crvenog luka
05. nov.
Svi znaju da je luk koristan i za nas i da je lepo da jedemo ovo povrće često. Posebno crveni luk, koji se preporučuje dijabetičarima zbog svojih korisnih svojstava. Njegova redovna konzumacija reguliše nivo insulina...
Svinjska mastSvinjska mast
30. avgust
Svinjska mast predstavlja vrstu masti koja se dobija tako što se slanina od svinje /ili loj/ termički obradi. Poznate su dve vrste svinjske masti - čvrsta i tečna....