Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kiseli KupusIstorija kiselog kupusa
Kiseli kupus je veoma važan i nezamenljiv deo naše tradicionalne kuhinje. Uprkos tome se smatra da su Nemci prvi proizveli kiseli kupus....
02. jun
Stelirisani kiseli kupusKupus iz kace ili bureta lako istiskati i sitno naseckati.
Puniti tegle za kompot, stalno pritiskati kupus da bude sabijen, da nema vazduha i da ostane sa sopstvenom čorbicom....
28. mart
Brzi kiseli kupusTegle punite kupusom, tako što prvo na dno sipate 1 kašiku soli i dolivate vodu.
Zatvorite i stavite na sunce da se fermentiše. Nakon 7 dana kupus je gotov....
09. mart
Kiseli kupus u teglamaStaviti tegle u kuhinju na toplom, a grla pokriti dvostruko savijenom gazom i gumicom. Nakon 4-5 dana kiseli kupus je gotov za konzumiranje....
16. mart
Kiseli kupus bez pretakanjaNakon 25 dana, pre toga se ne otvara, kupus je gotov za konzumiranje....
28. nov.
Kiseli kupus u buretuPretočimo kupus nakon šest dana, i to traje svaki dan, dok kupus ne počne da se kiseli. U toku nedelje properemo pelenu koja je pokupila boju i operemo kamen. Tako će kupus izdržati duže vremena....
14. januar
1
Zaljućeni kiseli kupus sa pirinčemNakon što se zaprži, dodaje se u kupus. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.
Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama....
28. mart
Čorbasti kiseli kupus sa teletinomNasuti vodu i dodati iseckan kiseli kupus. Sve pobiberiti.
Kuvati 60 minuta....
26. feb.
Kiseli kupus sa ćurećim batacimaKupus sa ćuretinom se peče još sat vremena na najnižem nivou u rerni na 180 stepeni.
Kiseli kupus sa ćurećim batacima serviramo sa omiljenim pićem....
17. nov.
Zašto omekšava kiseli kupus?Zašto omekšava kiseli kupus
Prvi razlog je njegov period stavljanja. Važno je da se proces odvija na niskoj temperaturi. Kupus je najbolje stavljati u burad tokom novembra meseca....
20. januar
Marinirani kiseli beli lukOkrećemo tegle nekoliko puta na dan 3-4 dana. Nakon toga beli luk je spreman za konzumaciju.
Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto....
28. januar
Kiseli kupus sa svinjetinom u multikukeruKiseli kupus sa svinjskim mesom, spremljeno u multikukeru.
Sa prepečenim kriškama i suvom ljutom paprikom, mmm...
Volimo kiseli kupus....
10. dec.
Kuvani kiseli kupus iz zemljanog loncaNa dno poredajte kore od slanine, pa preko slanine stavite 2 lista kupusa. Ostavite još 2 lista kupusta da stavite na vrh.
Kupus iseći na tanke trake....
09. feb.
Kiseli kupus sa leblebijama i pirinčemDodajemo prethodno skuvane leblebije i isečen kiseli kupus.
Dodajemo malo vode u kiseli kupus sa pirinčem, tek onoliko koliko je neophodno....
17. feb.
Kiseli kupus sa povrćem u šerpiUzimamo jednu malo glavicu kiselog kupusa. Sečemo je na dve polovine i posle opet po redini, da nam bude lakše da je sečemo nakon toga.
Sečemo kiseli kupus na lente (ne mnogo duge)....
06. april
Kiseli kupus sa pirinčem u multikukeruDanas je moj predlog za ručak kiseli kupus sa pirinčem sa prepečenim kriškama i ljutom papričicom.
Spremila sam ovaj ukusni kiseli kupus sa pirinčem u mutlikukeru....
25. januar
Kiseli kupus sa pasuljem u rerniPosebno skuvajte pasulj i kiseli kupus dok ne omekšaju.
Sipajte sve u pleh, dodajte masnoću, izmrvljene suve paprike, začine, malo soli (po potrebi), ljutu papriku.
Jelo pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo....
28. okt.
Kiseli kupus sa pasuljem i kobasicomKiseli kupus iseći na listiće i luk iseći na komadiće. Prodinstati i luk i kiseli kupus.
Skuvati pasulj i dodati kiselom kupusu. Iseći kobasicu na krugove i dodati kupusu i pasulju....
15. mart
2
Kiseli kupus u buretu sa renomNakon tri četiri dana počinje pretakanje kupusa - po 2-3 puta u dva dana. Nakon što se završi pretakanje, dobor je da se odzgo stavi gaza koja će da skuplja sve materije koje se skupljaju na površini....
24. nov.
Kako napraviti dobar kiseli kupusPogledajte i neke ideje:
- salata sa kiselim kupusom;
- sarme sa kiselim kupusom;
- kiseli kupus u rerni....
28. okt.
Kako se pretače kiseli kupus?Tržišta u počinju da se preplavljuju prodavcima kupusa i šargarepe, neophodnih za tradicionalno zimsko meze - kiseli kupus.
Ali kako se priprema kiseli kupus? Kako se pretače kiseli kupus?...
10. dec.
1