Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Voće i povrće koje je dozvoljeno kod gastritisaPovrće kod gastritisa
Što se tiče povrća koje se može konzumirati kod gastritisa sa visokom kiselinom, po pravilu lekar treba da da pacijentu dug spisak dozvoljene ili zabranjene namirnice....
05. jul
Zabranjena i dozvoljena hrana kod hroničnog gastritisaPogledajte još korisne recepte kod gastritisa....
24. januar
Da li je pivo štetno kod dijabetesa?Ovo se javlja kao rezultat nepravilne proizvodnje insulina, hemijske supstance koja dozvoljava ćelijama da dobijaju energiju iz prerađene glukoze....
28. jul
Da li je med štetan kod dijabetesaZbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen šećer u krvi u organizmu....
11. maj
Da li su korisne semenke lubenice?Lubenica sa mastikom, lubenica sa sirom ili samo slatkog, sočnog i ukusnog voća - pitanje ukusa, ali definitivno uspešno nam pomaže da preživimo vruće letnje mesece....
09. dec.
Kako da se hranimo kod gastritisakonzumirati banane, jabuke, bundeva;
- Povrće - pogodni su šargarepa, brokoli, karfiol, krastavci, tikvice, paprika, avokado, spanać, repa, cvekla;
- Jaja - meko kuvana jaja, jaja na oko, kuvana na pari su dozvoljena...
15. mart
Da li je bulgur dozvoljen kod dijabetesa?Pogledajte dozvoljene recepte za dijabetičare....
31. januar
Da li je čokolada štetna kod gastritisa?Gastritis predstavlja upalu unutrašnje sluzokože želuca. Ova upala dovodi do narušavanja funkcije želuca.
Gastritis je među najčešćim oboljenjima koja pogađaju savremenog čoveka....
08. april
Dozvoljena hrana kod psorijazeDozvoljena hrana kod psorijaze:
- Svo voće (sa izuzetkom cintrusnog voća) i povrće (sa izuzetkom crvenog povrća, mahunarki i iz porodice krompira) Vlakna u dozvoljenom voću i povrću stabilizuju pražnjenje, poboljšavaju...
24. mart
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li je majonez koristan?U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance.
Visokokalorični...
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
19. okt.
Da li je margarin kancerogen?Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
27. okt.
Da li je lubenica kalorična?Lubenica je bez masti, zasićenih masti i holesterola. Lubenica sadrži vrlo malu količinu natrijuma. Odličan je izvor vitamina A i sadrži veliku količinu vitamina C.
Zdravstvene koristi od lubenice su mnoge....
17. mart
Korisne namirnice kod gastritisaOve supstance zaustavljaju rast bakterije odgovorne za gastritis Helicobacter pilori....
09. mart
Ishrana kod hroničnog gastritisaAutoimuna bolest ili duža upotreba nasteroidnih protivupalnih sredstava, kao što je ibuprofen, takođe mogu izazvati gastrits. Gastriti se može pojaviti iznenade (oštar gastritis) ili postepeno (horničan gastritis)....
20. maj
Dozvoljene namirnice kod alergije- voće bez alergena i sa visokim sadržajem vlakana i vitamina: kisele jabuke, kruške, šljive, lubenica, kao i slabiji čajevi, kompoti, voćni čajevi ili sokovi. Dozvoljene su i sušene jabuke i kruške....
29. mart
Da li je štetna instant kafaInstant kafa snižava nivo kalcijuma, koji je važan za kosti, i iritira zidove želuca i sluzokože, izazivajući gastritis, čireve i druge probleme sa digestivnim traktom....
06. januar
Da li je dobro jesti kestene?Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova.
U Evropi vekovima postoji tradicija pečenja...
04. januar
Da li je sirova riba bezbedna?Suši se od egzotične pretvorio u veoma popularnu hranu u našoj zemlji. Pored specijalizovanih restorana, sve češće ga pripremaju i domaćice koje žele da iznenade svoje porodice.
Suši sadrži sirovu ili mariniranu ribu...
26. maj