Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
SušiSuši
25. jun
Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi sa začinjenim suši pirinčem...
ČubarČubar
24. jun
Takođe čubar sadrži dipenten i druge terpene....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se suši lisičarka?Kako se suši lisičarka?
24. sep.
U šumi možete pronaći mnoge i rzličite vrste ukusnih i jestivih pečuraka, koje se nažalost ne mogu naći tokom cele godine. U ovom savetu ćemo posebno govoriti o lisičarki i kako možete da je osušite kod kuće. Lisičarka...
Kako se suši sremuš?Kako se suši sremuš?
21. mart
Sremuš, takođe poznat kao divlji beli luk, je jedna od prvih biljaka koja se pojavljuje kada je došlo proleće. Sremuš, kao što je gore pomenuto, prva je biljka koja niče u proleće. Važno je napomenuti da raste u...
Kako se suši pasulj?Kako se suši pasulj?
04. mart
Suvi pasulj se lako uzgaja i može se čuvati nakon berbe za zdravu i ukusnu hranu tokom cele zime u obliku našeg omiljenog čorbastog pasulja, gustog pečenog pasulja u rerni itd. Postoje mnoge prednosti proizvodnje sopstvenih...
Kako se suši boranija?Kako se suši boranija?
15. maj
Boranija ima mnogo različitih vrsta i sve su bliski srodnici. Sve varijacije boranije imaju skoro isti ukus i sadržaj hranjljivih materija. Boranija je veoma korisna. U 100 g ove namirnice ima 24 kalorija. U njoj ima i...
Kako se suši drenjina?Kako se suši drenjina?
12. maj
Kada se medved probudi iz zimskog sna, veoma je gladan. Pogledao je oko sebe i video je samo gole grane drveća. Ipak, zapazio je jedno drvo, koje liči na hrast i na njemu cvetove prekrasne žute boje. Čim ga je spazio, medved...
Kako se suši aronija?Kako se suši aronija?
13. april
Aronija je višegodišnje žbunasto drvo, čija visina može da ide do 3 metra. U svetu postoji preko 15 različitih vrsta aronije, a danas ima i mnogo selektovanih hibrida. Aronija je bogata vitaminima, uključujući i retki...
Kako se suši kopriva?Kako se suši kopriva?
28. mart
Kopriva nije samo biljka, već je i među omiljenim namirnicama u kuhinji. Čim se pojavi sveža kopriva, odmah žurimo da pripremimo aromatičnu koprivu sa jajima i sirom. A ljubitelji piva uvek zadrhte na pomen neverovatnih...
Kako se suši šipurak?Kako se suši šipurak?
19. januar
Šipurak je unikatna biljka, čiji plodovi sadrže naista nemerljiva lekovita dejstva. Ipak, pitanje je kako da osušimo šipurak, kako bi mogli da njegove plodove koristimo za lekovite čajeve tokom zime. Šipurak se bere...
Kako se čuva suši?Kako se čuva suši?
04. dec.
Odavno više ne moramo ići u Japan da uživamo u tradicionalnim azijskim delikatesima. Danas se na mnogim mestima i u našoj zemlji nudi najpoznatije japansko jelo - suši. Štaviše, sve više domaćica preferira da pripremi...
Kako se suši grožđeKako se suši grožđe
27. mart
Od lepe sorte grožđa se dobija lepo suvo grožđe. Prilikom sušenja grožđa se gubi veliki deo vode, ali se čuva šećer u njemu. Sorte grožđa imaju sa visokim sadržajem šećera sadrže malo vlage. Najpogodnije sorte sa sušenje...
Kako se suši ribić?Kako se suši ribić?
16. nov.
Nakon toga ga isperite i uvaljajte u prethodno promešane začine (čubar, aleva paprika i biber). Pritisnite začine dobro da se zalepe na meso....
Kako se suši sudžuk?Kako se suši sudžuk?
23. mart
Domaće pripremljen sudžuk je klasika. On je odlična dopuna čaši crnog vina, u društvu porodice i prijatelja, a njegova priprema nije toliko teška. Svaka porodica ima sopstveni recept za pripremu domaćeg sudžuka,...
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana. Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...