Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
Za supu od pečuraka je odgovarajuća i slatka i ljuta aleva paprika. Osim toga supe sa pečurkama postaju aromatične ako im dodate biber, kim, bosiljak, ruzmarin, peršun, celer....
Začini za pileću supuZačini za pileću supu
07. sep.
Ako još uvek niste shvatili sa kojim aromatičnim biljem da je pripremite, svakako pogledajte sledeće redove. Tamo ćete videti najpogodnije začine za klasičnu pileću supu, koja je odličan lek za grip i prehladu....
Supa sa lopticama za dušuSupa sa lopticama za dušu
21. maj
Izdinstajte ih u odgovarajućoj posudi sa zagrejanom masnoćom. Sipajte bujon u njih. Začinite mleveno meso solju i biberom. Oblikujte male loptice i uvaljajte ih u brašno....
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Veoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom. Iverak sa šafranom Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
Odgovarajući začini za kuvanu skušu Ova riba se najčešće kuva u riblju čorbu zajedno sa drugim morskim ribama....
Odgovarajući začini za boranijuOdgovarajući začini za boraniju
08. mart
U jelo od boranije obavezno se dodaje aleva paprika – ne postoji janija uz koju ovaj začin ne ide. Drugi odgovarajuć miris za boraniju je mirođija – daje veoma posebnu i ukusnu aromu....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Majonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima. Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Za spremanje garnirunga od krompira, odgovarajući začini su luk, crni biber, peršun, majoran, bosiljak, mirođija, lovorov list....
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Postoji nekoliko začina, koji su obavezan dodatak za nekoliko jela i koje svaka domaćica dobro poznaje. Sa pasuljem isto stoje stvari. Da bi postao istinski ukusan, neophodni su nam neki osnovni začini....
Začini, odgovarajući za teletinuZačini, odgovarajući za teletinu
27. feb.
Biber I crni, i beli i aleva paprika su odgovarajući začini za teletinu, ali zapamtite, ako pržite meso, sa alevom paprikom postoji verovatnoća da će da zagori....
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
Naravno, uvek možete da eksperimentišete sa različitim ukusima, kako biste videli koji vam se najviše dopada, ali ako želite da budete sigurni da su začini koje stavljate u potpunosti odgovarajući za svinjetinu, koristite...
Supa sa lopticama od mesa za poznavaoceSupa sa lopticama od mesa za poznavaoce
10. mart
Ostavite smesu da provri, a za to vreme napravite kuglice od mesa. U meso dodajte začine i polovinu peršuna i umesite ga. Ostavite na hladnom da se malo stegne....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
Za svaku od njih su potrebni odgovarajući začini za brancina koji će istaknuti i obogatiti prirodan prijatan ukus ribe. Mirođija je začin bez kog riba brancin ne može da pokaže sav svoj šarm ukusa....
Čorba sa lopticama i zaprškomČorba sa lopticama i zaprškom
02. avgust
U mleveno meso stavljamo 1 kašičicu začina za mleveno meso, dobro promešamo i oblikujemo loptice, stavljamo ih u dinstano povrće. Sipamo 1, 5 litar tople vode i ostavljamo da vri još 15 minuta....
Čorba sa lopticama i đumbiromČorba sa lopticama i đumbirom
19. mart
Mleveno meso se zamesi sa pirinčem začini se po ukusu solju i biberom. Oblikuju se male loptice i uvaljaju se u brašno. U šerpu se sipa i stavi da provri 2 litra vode....
Čorba za decu sa lopticama od mesa i krompiromČorba za decu sa lopticama od mesa i krompirom
01. dec.
Maslac dodajemo u supu kada joj je temperatura umereno topla, da bi sačuvali vredne vitamine. Po želji garniramo sa sokom od limuna i serviramo sa integralnim hlebom....
Klasična supa sa lopticama od mesa za 45 minutaKlasična supa sa lopticama od mesa za 45 minuta
17. mart
Gotovu supu zapržiti kuvanom zaprškom: umutiti žumanac sa kiselim mlekom i dodati 1-2 kutlače bujona, zagrejati na ringli /ne treba da provri/ i dodati u supu. Posuti svežim peršunom....
Supa od loptica za poznavaoceSupa od loptica za poznavaoce
17. avgust
Dodajemo zapršku u supu i posipamo biberom i sitno iseckanim peršunom. Serviramo sa sveže isceđenim sokom od limuna. Napomena: Kad kuvam svinjsko meso, deo bujona uvek sačuvam za supu od loptica....
Paradajz čorba sa kuglicama za supuParadajz čorba sa kuglicama za supu
14. feb.
Prijatno uz paradajz čorbu sa kuglicama za supu!...
Kolač sa lopticama od kokosaKolač sa lopticama od kokosa
11. jun
Sve namirnice za loptice promešajte i napravite od njih 24 kokosovih loptica. Ostavite ih na hladnom mestu. Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo. Mekani maslac umutite sa šećerom....
Začinjena supa sa lopticama i rezanicmaZačinjena supa sa lopticama i rezanicma
01. jun
Nakon toga se dodaje u supu uz neprekidno mešanje. Supa se vraća ponovo na ringlu i ostavlja se da vri 2-3 minuta dok se meša....
Tradicionalna supa sa lopticama i zaprškomTradicionalna supa sa lopticama i zaprškom
19. sep.
Ostavljamo dok se fida ne skuva Uposudi umutimo jaje sa kiselim mlekom i na tihoj vatri dobro promešamo. Uz postepeno mešanje dodajemo u supu. Posipamo sitno iseckanim peršunom....
Griz knedle za supuGriz knedle za supu
15. feb.
Supu pripremiti po svom receptu. Za knedle: Viljuškom umutiti belance da bude penasta. Lagano umešati griz, izmešati, dodati žumance, prašak za pecivo i sve lepo sjediniti viljuškom....
Domaća rezanca za supuDomaća rezanca za supu
07. feb.
Domaća rezanca za supu dodajem u supu na uobičajen način, pred kraj kuvanja, ali se kuvaju malo duže od kupovnih....
Čorbica od povrća sa lopticama i kinoomČorbica od povrća sa lopticama i kinoom
04. mart
Kuvamo još 10-12 minuta i dodajemo so i začine. Ostavljamo još 4-5 minuta na vatri. Kad se čorba ohladi, dodajemo preliv od jaja i mleka....