Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji....
Kojim jelima treba dodati muskatni oraščićKojim jelima treba dodati muskatni oraščić
14. mart
Dodaje se tradicionalnim slatkim jelima - tortama od pavlake, slatkišima, kremovima od jaja i mleka. U peciva se dodaje pri samo mešenju testa....
U koja jela se dodaje mirođija?U koja jela se dodaje mirođija?
14. maj
Mirođija je izuzetno popularan sastojak koji se koristi u raznim jelima zbog svog svežeg ukusa, arome i sposobnosti da pojača ukuse....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Stoga ljudi koji probaju jelo sa kardamomom često žele da ga ponovo probaju, a da ne znaju šta je zapravo njegova tajna. Ne preporučuje se konzumacija jela sa kardamomom kod čira na želucu....
U kojim jelima se koristi korijander?U kojim jelima se koristi korijander?
20. april
Toplota smanjuje ukus listova korijandera i zbog toga se on često koristi u svežem stanju ili se dodajte jelima u poslednjem trenutku pre serviranja....
U kojim jelima se koristi šafran?U kojim jelima se koristi šafran?
17. april
U mediteranskoj kuhinji se koristi za začinjavanje testenina, rižota, paelja, ali može da se dodaje i jelima sa jagnjetinom, piletinom, ribom, pa čak i nekim supama....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica....
KurkumaKurkuma
14. mart
Ako je potrebno, kurkuma se može povećati na pola kašike. Štete od kurkume Kurkumu ne bi trebalo da uzimaju trudnice, ljudi koji uzimaju lekove za razređivanje krvi i oni koji pate od problema sa žuči....
Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?
04. dec.
Sa pavlakom možete da ih napravite propržene u tiganu ili tako što dodate u njih pavlaku za kuvanje. Tikvice sa mesom Možete da napravite musaku od tikvica kada želite da kombinujete tikvice sa nečim drugim....
Parafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodajeParafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodaje
30. januar
To nije pravi vosak i dobija se od destilovanog petrola, koji se nakon toga pročišćava....
Zaslađivači koji se preporučuju dijabetičarimaZaslađivači koji se preporučuju dijabetičarima
29. mart
On pozitivno utiče na proizvodnju insulina, koji utiče na pankreas. Sirup od klena mogu konzumirati samo dijabetičari koji nisu insulinski zavisnici! To je veoma važno znati. 4....
Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?
05. sep.
Ovo je dozvoljeno za one koji nemaju intoleranciju na laktozu. Čaj Crni čaj se takođe navodi kao zdrav napitak. Samo 3 čaše njega smanjuju rizik od srčanih problema....
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Nakon šestog meseca treba da se nastavi s dojenjem do druge godine uz dodatne hranljve materije....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog....
Kurkuma leči i prolepšavaKurkuma leči i prolepšava
29. april
Sa energetskog stanovišta, kurkuma čisti energetske kanale u telu. Ona je veoma korisna za ljude koji se bave intelektualnim radom i nekom vrstom umetnosti....
U kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajzU kojim slučajevima je dobro da se ograniči paradajz
05. januar
Neki od vas koji pate od visokog krvnog pritiska (hipertenzija), kao i oni koji imaju bolesti kardiovaskularnog sistema, takođe treba da paze sa jelima od paradajza....
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoVisokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimo
08. maj
Namažite ga na hleb, koji dodaje ne malo kalorija, i situacija nije ružičasta. Sirevi - ovo koncentrisano mleko, nema različitu hranljivu vrednost od mleka. A ona je po 300 kalorija na 100 grama....
Dodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnimaDodaci koji će vaše salate učiniti unikatno ukusnima
09. april
Ideje za dodatke u salate za unikatan ukus Kako da dodamo dresing: Obično se dresingom preliva salata i smatra se da je time postignut dobar ukus....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Dodajte kiselo mleko, umućeno sa sodom i nakon toga brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu dobro promešajte dok ne dobijete gusto testo za biskvit....
Konkilie testenina se belim sosomKonkilie testenina se belim sosom
22. okt.
Dodaju se makarone i grašak. Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
U dobijenu mesu po želji dodajte pola ili malo belanca, da bude kao pasta. Ako preskočite belance, jednostavno treba da sameljete ili iseckate sastojke na sitnije. 3....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Izmešati pa tek dodati fil i mikserom umutiti. Sipati preko donjeg dela, razmazati. Staviti u frižider. Za voćni preliv: Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....