Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
23. jul
Domaće kiselo mleko sa mlekom u prahuZagrejte sveže mleko lagano.
Promešajte kiselo mleko sa mlekom u prahu uz pomoć žice.
U tankom mlazu sipajte zagrejano sveže mleko u smesu.
Promešajte i rasporedite smesu u tegle....
18. dec.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
14. nov.
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate.
Najvažnije pravilo...
18. jul
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer.
U tim slučajevima,...
24. mart
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Špagete takođe mogu da se promešaju sa mlekom i šećerom ujutro ćete imati brz i ukusan doručak....
06. dec.
Šta da skuvamo sa bundevomMeđu zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
02. nov.
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
28. mart
Praline sa mlekom u prahuKada se stegnu, praline sa mlekom u prahu izručiti iz kalupa, servirati i poslužiti.
Savet: Šećer u prahu meriti čašom od jogurta (od 180 g). Prijatno!...
08. mart
Popara sa mlekom i maslacemNe morate se strogo pridržavati količina, stavite šta Vam odgovara u skladu sa ukusom.
Prijatno uz poparu sa mlekom i maslacem!...
07. feb.
Kiselo mleko sa cimetom - za šta pomaže?Cimet i kiselo mleko su namirnice od izuzetne koristi za telo. I cimet i kiselo mleko pokazuju različita svojstva koja poboljšavaju zdravlje....
20. mart
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Dodajte i ostale sastojke - kiselo mleko, mirođiju, beli luk, orahe. Tarator sa zelenom salatom je svež i zasitan....
02. sep.
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaČak i ako niste uzgajivači pečuraka po duši ili pak ne volite jesti jela sa pečurakama, sigurno znate kako izgledaju popularne pečurke kao što su šampinjoni, srnele, vilin prsten, vrganji ili pečurke bukovače.
Verovatno...
19. sep.
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
28. avgust
Šta da spremite sa mlevenim mesomNačin pripreme: Mleveno meso pomešajte sa mlekom, hlebom, jajetom, sitno iseckanim lukom i začinima i sve lepo sjedinite. Neka smesa odstoji sat vremena....
22. sep.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Kiselo mleko treba da bude među top hranom. To će olakšati i poboljšati vašu peristaltiku, i zbog toga će prestati nadutost vašeg stomaka....
24. okt.
Koh sa svežim mlekom i jajimaPecite smesu do zlatne boje na 180-200 stepeni, izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. Sirup se pravi od vode, šećera i vanile i mleka kuvanjem....
16. sep.
Kolač sa kondenzovanim mlekom i kruškamaNa pola pečenja kolača sa kondenzovanim mlekom i kruškama, stavite na njega list aluminijumske folije da ne zagori....
10. avgust
Losos sa kiselim mlekom i mirođijomUkrasite kuvanim povrćem, poput boranije, koja se odlično slaže sa kiselim mlekom, a možete da dodate i pržene škampe i jednu jagodu za raskoš.
Losos sa kiselim mlekom i mirođijom je veoma ukusan....
30. april
Kolač sa kiselim mlekom i rumomBrašno se proseje, soda se "ugasi" u kiselom mleku. Umutite jaje sa šećerom, dodajte kiselo mleko i postepeno brašno uz neprekidno mućenje.
Na kraju se dodaju ulje, rum, cimet i vanila....
10. sep.