Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Nadev za giros od piletineSve aromatične sastojke dobro promešajte da pripremite marinadu za piletinu.
Ubacite pileće šnicle u marinadu i dobro promešajte....
10. jul
GIros za kucnu varijantuNapraviti marinadu od navedenih sastojaka i sve to dobro sjediniti, svaki vrstu mesa posebno marinirati. Ostaviti u frižideru na sat vremena....
17. okt.
Giros sa pačijim mesomU tiganj stavite maslac da se istopi i nakon toga stavljajte pitu da omekša. Nakon toga upržite pačetinu u malo masnoće....
21. okt.
Da napravimo kore za lazanjuUprkos tome što živimo u vremenu gde možemo da kupimo sve u prodavnici, i da ne moramo da gubimo vreme kod kuće, nema ništa ukusnije od domaće pripremljene hrane.
I bilo bi lepo, ako uspemo bar jednom - dva puta nedeljno...
15. feb.
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
09. jun
Da napravimo krem za tortuNajlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom....
05. maj
Domaći giros sa ćurećim mesomDodajemo na njih i sosove za sočni giros.
Na kraju uvijamo tortilju u rolat.
Neka Vam je slatko sa mojim domaćim girosom sa ćurećim mesom!...
10. feb.
Domaći giros od svinjskog mesaIzlupajte šnicle, da budu tanke. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove. Pomešajte začin za giros sa maslinovim uljem i dobro promešajte....
25. sep.
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
20. april
Kakvu šerpu da kupim?Kakvu šerpu da kupim?
Svaka domaćica zna da u svom domu treba da ima najmanje 2-3 šerpe različite veličine, a postoje tri vrste prema njihovoj veličini:
1....
21. jul
Vegetarijanski giros sa bukovačom i tofuomPromešajte ih i okreću da upiju sos svuda.
Paradajz i krastavac isecite na trakice, luk na polumesece, a zelenu salatu na kockice....
14. maj
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Šta da napravimo sa preostalim korama za pituDruga opcija je da napravite slatke rolnice sa filom od oraha, meda i cimeta.
Hrskave voćne rolnice
Za slatki desert sa korama za pite, pokušajte da napravite hrskave voćne rolnice....
03. jul
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Jednostavne marinade za mesoKako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.
Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu....
24. jul
Pet marinada za mesoMarinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate....
13. jul
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa....
18. sep.
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaPostoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu.
Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm....
10. april
Da napravimo pečenog brancinaOperite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina.
Pazite da ne odsečete kost.
U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
15. feb.
2
Da napravimo domaću slaninuDa pogledamo recepte sa kojima svako može da napravi ukusnu slaninu - da je jede kao meze uz vino ili da je stavlja u jela....
14. feb.
Da napravimo domaći sudžukUkoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.