Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti.
Sam recept za pečeno pile u rerni...
05. avgust
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateAko čovek sam ne uzgaja piliće i kokoške, skoro nikakvu garanciju nema šta je tačno pileće meso koje je kupio. Vrlo je verovatno da je puno hormona, antibiotika, drugim štetnim dodacima.
Eto zašto ćemo vam u ovom članku...
16. nov.
Kako se pravi najmekše i sočno pile?Nema ničeg goreg nego da provedete sate u pripremi pečenog pileta, a da ono na kraju bude suvo. Toliko suvo, da su svi prinuđeni da između zalogaja posežu za čašom vode.
Pripremanje mekanog i sočnog pileta nije toliko...
20. feb.
Kako da skuvamo pile?Pile može da bude kuvano celo, ili podeljeno na porcije. Osim toga ono može da se kuva u običnoj šerpi ili u ekspres loncu, što bi značajno skratilo vreme kulinarske obrade.
Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba...
24. april
Kako da ukrasimo pečeno pile?Neki bi rekli da je najvažnije da pečeno pile bude sočno, mekano i mirisno, ali će se drugi odmah pobuniti i reći da pored toga, pečeno pile treba da bude ukrašeno i dekorisano na pravi način. Na taj način, klasično pečeno...
18. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.
Kako da čuvamo krompir?Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati...
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo.
U svom prirodnom...
04. dec.
Kako da osušite urmeSušene urme imaju visoku hranljivu vrednost. Pune su vrednih minerala kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe. Ne treba zaboraviti da imaju i visok sadržaj vitamina A i B. Njihova konzumacija obezbeđuje brzu...
15. dec.
Kako da skuvate jezik?Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
22. sep.
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
07. sep.
Kako da sterilizujemo patlidžanPredložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan.
Lepo je da nema začina i da možete u...
25. maj
Kako da neutralizujemo ljutoLjuto daje ukus i individualnost hrani i važan je sastojak u kuhinji mnogih kuvara. Ako ste odlučili da da hrani date ljut ukus sa nekoliko isečenih paprika ili ljute aleve paprike u prahu, pripremite se za ozbiljnu toplotu...
22. maj