Pile može da bude kuvano celo, ili podeljeno na porcije. Osim toga ono može da se kuva u običnoj šerpi ili u ekspres loncu, što bi značajno skratilo vreme kulinarske obrade.
Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba da imate u vidu dve osnovne činjenice - najpre da će vam trebati dublja šerpa i drugo - da će se kuvati duže vreme.
U standardnoj šerpi jedno celo pile kuva se oko 55-60 minuta, u zavisnosti od njegove veličine. U ekspres loncu vreme za kuvanje je oko 30 minuta.
Pileći bataci i krilca kuvaju se oko 40 minuta u običnoj šerpi i oko 20 minuta u ekspres loncu.
Možete da dodajete so u vodu, ali tek 15 minuta nakon početka kuvanja. Da bi postalo još ukusnije i aromatično, možete dodati i biber u zrnu, koren peršuna, šargarepu, luk i druge začine.
Kuvanom piletinom možete lako da pripremite pile frikase, ili aromatičnu pileću supu sa krompirom i fidom.
Komentari