Bonapeti.rs»Saveti»Kako da skuvamo pile?

Kako da skuvamo pile?

MarianeMariane
Džedaj
1460977
Kako da skuvamo pile?

Pile može da bude kuvano celo, ili podeljeno na porcije. Osim toga ono može da se kuva u običnoj šerpi ili u ekspres loncu, što bi značajno skratilo vreme kulinarske obrade.

Ako ste odlučili da kuvate celo pile, treba da imate u vidu dve osnovne činjenice - najpre da će vam trebati dublja šerpa i drugo - da će se kuvati duže vreme.

U standardnoj šerpi jedno celo pile kuva se oko 55-60 minuta, u zavisnosti od njegove veličine. U ekspres loncu vreme za kuvanje je oko 30 minuta.

Pileći bataci i krilca kuvaju se oko 40 minuta u običnoj šerpi i oko 20 minuta u ekspres loncu.

Možete da dodajete so u vodu, ali tek 15 minuta nakon početka kuvanja. Da bi postalo još ukusnije i aromatično, možete dodati i biber u zrnu, koren peršuna, šargarepu, luk i druge začine.

Kuvanom piletinom možete lako da pripremite pile frikase, ili aromatičnu pileću supu sa krompirom i fidom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji